Επικαιροτητα

"Δημιουργία σύγχρονης Πανεπιστημιούπολης στην Τρίπολη"

Τη δημιουργία μιας σύγχρονης Πανεπιστημιούπολης στην Τρίπολη υποστηρίζει το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών για την παραχώρηση της έκτασης και των κτηρίων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ζητά σε επιστολή του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής,  προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, προκειμένου να δημιουργηθεί, στις εγκαταστάσεις του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, ένα πανεπιστημιακό camp υψηλών προδιαγραφών. 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε σε εσάς ως εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του νομού Αρκαδίας, για να εκφράσουμε το έντονο ενδιαφέρον μας για το θέμα της παραχώρησης της έκτασης και των κτηρίων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, θέμα που  συμπεριλήφθηκε στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα κατά τις εργασίες του 10ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου στην Τρίπολη τον Φεβρουάριο του 2018.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Α. Κατσή σχετικά με το σχετικό αίτημα και τις ενέργειες τόσο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου όσο και του Υπουργείου σας για την υλοποίηση της εξαγγελίας αυτής, θα θέλαμε με τη σειρά μας να σας ζητήσουμε την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών από την πλευρά σας προκειμένου να γίνει πράξη η εξαγγελία αυτή. 

Η παραχώρηση αυτής της έκτασης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η δημιουργία ενός πανεπιστημιακού camp υψηλών προδιαγραφών που αυτή θα επιτρέψει, είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική ανάπτυξη και οικονομία. Η Αρκαδία είναι ένας νομός που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις τόσο όσον αφορά στην πρωτογενή παραγωγή όσο και στις επιδόσεις και τα έσοδα από τον τουρισμό. Φυσικά και γίνονται προσπάθειες για την βελτίωση του κλίματος και την αντιστροφή της αρνητικής αυτής εικόνας, όμως ο νομός μας, και ειδικότερα η πόλη της Τρίπολης, έχει απόλυτη ανάγκη την υλοποίηση ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου. Η αναβάθμιση των υποδομών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την μεταφορά του στην έκταση και τα κτήρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ίδιας της πόλης, στην στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, ενώ δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για την οργάνωση κοινών δράσεων όλων των τοπικών φορέων με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής.

Προκειμένου λοιπόν να προχωρήσει αυτό το μεγάλο έργο, απευθυνόμαστε σε εσάς και παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση της Ψυχιατρικής Κλινικής στο νέο κτήριο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και επισπευσθούν οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς σας για την παραχώρηση της έκτασης και των κτηρίων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείο Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Με εκτίμηση,

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

 

 

 

Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε στους: 

- Πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή Αθανάσιο Κατσή

- Διοικητή Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Καθηγητή Πέτρο Τομάρα

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.