Επικαιροτητα

FaceApp: "Συναγερμός" για τα προσωπικά δεδομένα!

Έντονο προβληματισμό για το πώς μπορεί να κινδυνεύσουν τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών, γεννά, τις τελευταίες ώρες, η φρενίτιδα  που έχει προκαλέσει η εφαρμογή FaceΑpp. 

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δείχνει εκατομμύρια χρήστες να εμφανίζονται νεότεροι ή πιο γερασμένοι και η περιέργεια έκανε αρκετούς να την χρησιμοποιήσουν. Όμως, παρόλο που φαίνεται διασκεδαστική και θεωρητικά «αθώα» και «ακίνδυνη», είναι πιθανό να εγείρεται σοβαρό ζήτημα προσωπικών δεδομένων.

Το FaceApp, δημιουργήθηκε το 2017 από μία μικρή εταιρεία την Wireless Lab, η οποία έχει την έδρα της στη Ρωσία. Τότε η εφαρμογή είχε κατακριθεί ως «ρατσιστική», καθώς χρησιμοποιούσε φίλτρα που επέτρεπαν στους χρήστες να αλλάζουν το χρώμα του δέρματος τους και την εθνικότητα τους.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.