Επικαιροτητα

Ιός Δυτικού Νείλου: Πέντε κρούσματα της λοίμωξης στην Ελλάδα

Τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ξάνθης, Καβάλας, Λάρισας και Καρδίτσας.

Πέντε κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα τρία παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα) και δύο είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα) έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι και τις 18 Ιουλίου,. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης που συνέταξε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό. Το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό αναφέρεται στις 21 Ιουνίου 2019. Η ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι άνω των 50 ετών.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.