Επικαιροτητα

Σύλληψη λαθροθήρα στη Νότια Κυνουρία

Με ηχομιμητική συσκευή είχε βγει προς... άγρα ορτυκιών! 

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2019, μικτό κλιμάκιο των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων των νομού Λακωνίας και Αρκαδίας, ασκούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα περιπολώντας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Περί ώρα 02.30 εντόπισαν ηχομιμητική συσκευή η οποία ήταν κρυμμένη και είχε σαν στόχο της την προσέλκυση ορτυκιών. Αποφάσισαν λοιπόν να περιμένουν ώσπου να ξημερώσει, προκειμένου να εμφανιστεί ο κάτοχός της.

Πράγματι, γύρω στις 07.30, αυτός εμφανίστηκε, κατέβασε από το όχημά του δύο σκυλιά και άρχισε να ασκεί θήρα ορτυκιών. Αφού τελείωσε, μετακινήθηκε στο σημείο που είχε τοποθετήσει τον κράχτη, τον πήρε στα χέρια του και στην συνέχεια τον τοποθέτησε εκ νέου στο ίδιο σημείο. Τότε έκαναν γνωστή την παρουσία τους οι Θηροφύλακες και ο δράστης παραδέχτηκε την παράνομη πράξη του.

Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έγινε κατάσχεση των μέσων παράνομης θήρας (κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια, ηχομιμητική συσκευή κ.τ.λ.) και υπεβλήθη εναντίον του η σχετική μήνυση όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού Κώδικα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.