Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Φοιτητική εστία γίνεται το πρώην Ψυχιατρείο!

Υπεβλήθη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου η τεχνική έκθεση της Περιφέρειας.

Αίτημα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνοδευόμενο με τεχνική έκθεση από την Τεχνική του Υπηρεσία, απέστειλε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ζητώντας να κινηθεί η διαδικασία για την αξιοποίηση εκ μέρους του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος των εγκαταστάσεων του πρώην Ψυχιατρείου Τρίπολης προκειμένου να δημιουργηθεί πανεπιστημιακό campus στον εν λόγω χώρο.

Στα σχετικά έγγραφα, που υπογράφει ο πρύτανης του Ιδρύματος Αθανάσιος Κατσής, αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 22.000.000 ευρώ, τα οποία επιμερίζονται ως εξής:

- Δαπάνη για την σύνταξη της μελέτης 500.000 ευρώ.

- Δαπάνη για την επίβλεψη του έργου 100.000 ευρώ.

- Επισκευή υφισταμένων κτηρίων (17.780 τ.μ) 21.400.000 ευρώ.

Η τεχνική έκθεση που υπέβαλε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προβλέπονται τα εξής:

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Προτείνεται, η διαμόρφωση φοιτητικής εστίας με τη δυνατότητα φιλοξενίας φοιτητών, επισκεπτών καθηγητών, φοιτητών από προγράμματα ανταλλαγής ή ερευνητών, συνεδριακού χώρου ή χώρου πολλαπλών χρήσεων (για πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ημερίδων, εκθέσεων κ.τ.λ.), χώρων εκπαίδευσης για την υποστήριξη τριών τμημάτων, υποστήριξη του Κέντρου Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου, δημιουργία ερευνητικών εργαστηρίων και ερευνητικού ινστιτούτου, co-working spaces, φοιτητική λέσχη, χώροι διοίκησης, κατασκευή υπαίθριου θέατρου, γυμναστήριο και γήπεδο 5x5 (με κερκίδες και βοηθητικούς χώρους), διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και αξιοποίηση – προστασία του άλσους.

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: ΚΤΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτηριολογικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το υπουργείο Παιδείας προβλέπεται η δημιουργία Φοιτητικής Εστίας – Λέσχης 200 ατόμων για την οποία εκτιμάται ότι θα χρειαστούν συνολικά 8.053,50 τ.μ. (αρ. πρωτ 51887/ΣΤ1/24-5-2006).

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτηριολογικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το υπουργείο Παιδείας η επιφάνεια των χώρων Διοίκησης εκτιμάται σε 4.680,00 τ.μ.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Για την υποστήριξη της λειτουργίας τριών τμημάτων εκτιμάται επιφάνεια 4.044,5 τ.μ. Περιλαμβάνονται αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια εκπαίδευσης και εργαστήρια έρευνας, αναγνωστήριο, χώρος εργασίας μεταπτυχιακών φοιτητών κ.α

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙV: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνεδριακός Χώρος – Χώρος Εκθέσεων με επιφάνεια 1.000 τ.μ.

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ (200 ατόμων, με βοηθητικές λειτουργίες)

ΕΝΟΤΗΤΑ V: ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΓΗΠΕΔΟ 5 x 5 (με κερκίδες + βοηθητικούς χώρους)

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ"

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Εξ άλλου, με άλλη επιστολή του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εκφράζει ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την άμεση επίλυση του ζητήματος της φύλαξης των εγκαταστάσεων του πρώην Ψυχιατρείου:

"Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα,

Σε συνέχεια της από κοινού επίσκεψης και της υπ αριθμ. Πρωτ. 3198/02-04-2020 επιστολής, επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας για τοποθέτηση φύλαξης στο χώρο του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία. Αποτελεί εδραία πεποίθησή μου ότι ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό campus υψηλών προδιαγραφών προς όφελος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της τοπικής κοινωνίας" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αθ. Κατσής.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.