Επικαιροτητα

Ευρώπη χωρίς αναπνευστήρα

"Αν εγκριθεί, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης στον κόσμο", μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικο πρακτορείο.

Οι υπουργοί Oικονομικών της ευρωζώνης ελπίζουν να συμφωνήσουν την Τρίτη (7 Απριλίου) σε ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους περίπου μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ για τη χρηματοδότηση της ανάκαμψης από τον κορωνοϊό - μια συζήτηση που έχει σπείρει διχασμό καθώς το μπλοκ των χωρών-μελών της ΕΕ δίνει μάχη με την πανδημία.

Εάν συμφωνήσουν, το πακέτο που έχουν βάλει στο τραπέζι σε συνδυασμό με τις κινήσεις που γίνονται σε εθνικό επίπεδο, θα συνιστούν το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης στον κόσμο, ξεπερνώντας εκείνο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως προκύπτει από τους υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters.

Αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία συμφωνία στον ορίζοντα για την έκδοση ευρω-ομολόγων, κάτι το οποίο απαιτούν η Ισπανία και η Ιταλία, αλλά αρνούνται η πιο συντηρητική Γερμανία και η Ολλανδία.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.