Επικαιροτητα

Πασχαλινές δραστηριότητες στο Παλλάδιον

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες ο Απρίλιος του 2020 που διανύουμε θεωρείται ως ο πιο κρίσιμος μήνας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι αυτός ο μήνας φέρνει μαζί του,τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, τον εορτασμό του Πάσχα και φυσικά την Ανάσταση του Κυρίου.

ο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ συνεχίζει να κινείται στο αυστηρό πλαίσιο τήρησης όλων των προληπτικών μέτρων προασπίζοντας την υγεία ασθενών και προσωπικού.

Παράλληλα η Διεύθυνση του Κέντρου έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό μιας σειράς εσωτερικών εκδηλώσεων προκειμένου να δημιουργήσει ένα όμορφο  κλίμα εν όψει των εορτών του Πάσχα. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα και καθ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας εκκλησιαστικοί ύμνοι θα ακούγονται σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους ενώ οι ασθενείς θα μπορούν να παρακολουθούν  τις θρησκευτικές εκδηλώσεις από τις τηλεοράσεις που βρίσκονται σε όλους τους χώρους του Κέντρου.

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ( ΜΗΤΙΣ ) τα απογεύματα των ασθενών θα "γεμίσουν" από παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο αφού έχουν προγραμματιστεί προβολές για όσους το επιθυμούν σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες.

 Ομάδα ειδικών επιστημόνων, αποτελούμενη από Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή και  Εργοθεραπευτή, θα απασχολεί δημιουργικά τους ασθενείς με την κατασκευή χειροποίητων πασχαλινών λαμπάδων, διακοσμητικών ειδών και δώρων ενώ οι ασθενείς μας σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής και το Τμήμα Εστίασης του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ θα βάψουν κόκκινα αυγά τηρώντας το έθιμο και θα ετοιμάσουν πασχαλινά γλυκίσματα  ( τσουρέκια κλπ ) για το τραπέζι της Ανάστασης.

Την Κυριακή του Πάσχα το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ θα υποδεχτεί την Ανάσταση του Κυρίου με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια ενώ το μενού θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις προσταγές της ημέρας αλλά και τις διατροφικές ανάγκες των ασθενών.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα "ζωντανής επικοινωνίας" των ασθενών με τους συγγενείς τους με καθημερινές video κλήσεις, που πραγματοποιούνται με την ευθύνη ειδικής ομάδας στελεχών του Κέντρου, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την τεχνολογία. Με αυτό τον τρόπο οι συγγενείς μπορούν να μιλάνε και να βλέπουν καθημερινά τα αγαπημένα τους πρόσωπα που φιλοξενούνται στο Κέντρο μας. Για το συντονισμό των video κλήσεων και για το κλείσιμο των τηλεφωνικών ραντεβού ένα μόνο τηλέφωνο στη Γραμματεία του Κέντρου ( τηλ 2716008888 ) είναι αρκετό.  

Με αφορμή τον ερχομό των εορτών του Πάσχα η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:" Όλοι ξέρουμε ότι το φετινό Πάσχα δεν θα μοιάζει σε τίποτα με όλα αυτά που έχουμε περάσει μέχρι σήμερα. Εμείς στο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ προετοιμαζόμαστε με την ίδια προσμονή για την Ανάσταση του Κυρίου έχοντας πάντα στο επίκεντρο την υγεία των ασθενών μας αλλά και την ψυχολογική τους κατάσταση..Όλοι μαζί θα γιορτάσουμε αυτό το Πάσχα ελπίζοντας να είναι το τελευταίο που θα κάνουμε μακρυά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα.Εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου να σας βρει όλους με υγεία. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.