Επικαιροτητα

Πελοπόννησος: Δράσεις ενίσχυσης του ξενοδοχειακού κλάδου

Με έξοδα της περιφέρειας η κατάρτιση στελεχών και προσωπικού πάνω στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και στα περισσότερα από 800 ξενοδοχεία!

Η στήριξη  των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για θέματα τηλεκατάρτισης πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα συμφωνήθηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες (26/05) στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη. 

Η τηλεκατάρτιση θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα υλοποιηθεί κατά το επόμενο διάστημα με τη βοήθεια διαπιστευμένων κέντρων κατάρτισης και πιστοποίησης και τον συντονισμό του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.  

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας , η αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Άννα Καλογεροπούλου, η αν.Προϊσταμένη Δ/νσης Δια Βίου Μάθησης , Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού κ. Κανέλλα Καράμπελα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας  Πελοπόννησος Α.Ε. κ. Σωτήρης Μουρίκης, ενώ τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Π. Επικ. Καθηγητής Παν/μίου Δυτ. Αττικής κ. Κων/νος Μαρινάκος και ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Μεσσηνίας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Δημήτριος Καραλής. 

Ο κ. Περιφερειάρχης εξέφρασε την πρόθεσή του για ενεργό στήριξη του τουρισμού αλλά και του συνόλου της επιχειρηματικότητας  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ αναφέρθηκε  αναλυτικά σε σημαντικά έργα υποδομών και αναδομών που προγραμματίζονται στην Περιφέρεια κατά το επόμενο διάστημα. 

Ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Π. κ. Κων/νος Μαρινάκος μετέφερε εκ μέρους του κλάδου της φιλοξενίας τις ευχαριστίες του για την στήριξη της Περιφέρειας στο θέμα της κατάρτισης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που συμπίπτει με μια συγκυρία πολύ δύσκολη για τον τουρισμό και τις επιμέρους επιχειρήσεις. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι η εν εξελίξει δημιουργία του DMS (Destination Management System) αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και την αναγκαιότητα ένταξης αυτού σε μια πιο συλλογική δομή ίδρυσης ενός Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης  Προορισμού (DΜMO)  με την στήριξη της Περιφέρειας και την ενεργό συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και όλων των εμπλεκόμενων με την τουριστική ανάπτυξη φορέων, χτίζοντας μια νέα προοπτική για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου με στραμμένο το νου στην καινοτομία, την τεχνολογία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.   

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.