Επικαιροτητα

Κορωνοϊός: Πάνω από 10 εκατομμύρια τα κρούσματα

Σχεδόν  μισό εκατομμύριο οι νεκροί στον κόσμο μέσα σε μόλις επτά μήνες.

Tα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν σήμερα Κυριακή τα δέκα εκατομμύρια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, μείζον ορόσημο στην εξάπλωση της πανδημίας η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους στον πλανήτη μέσα σε επτά μήνες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 σε όλο τον κόσμο είναι περίπου ο διπλάσιος των πολύ σοβαρών περιπτώσεων γρίπης που καταγράφονται σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το ορόσημο αυτό καταγράφεται την ώρα που πολλές χώρες αίρουν τα μέτρα περιορισμού που επέβαλαν, ωστόσο προωθούν λιγότερο ή περισσότερο αλλαγές των κανόνων ως προς την εργασία και την κοινωνική ζωή, που ίσως διαρκέσουν έναν χρόνο ή και περισσότερο, ωσότου να είναι διαθέσιμο εμβόλιο.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.