Επικαιροτητα

Δέσμευση Νίκα για το περίπτερο της Περιφέρειας στη ΔΕΘ

"Θα κυριαρχεί το στοιχείο του 1821", τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εστιάζει στην ενότητα, αλλά και την ποιότητα, όσον αφορά τις εκδηλώσεις με τις οποίες θα τιμήσει -του χρόνου- την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, την Τετάρτη 1η Ιουλίου, σε παρέμβασή του κατά τη συνεδρίαση -υπό την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου- της γνωμοδοτικής επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, η επιτροπή είναι γνωμοδοτική και τις αποφάσεις λαμβάνουν τα θεσμικά όργανα, δεσμεύτηκε πάντως ότι "η γνώμη που εκφράζει η επιτροπή θα αντιμετωπίζεται πάντα με μεγάλο σεβασμό".

Παράλληλα, ο Π. Νίκας ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι η Περιφέρεια θα συνεργάζεται με όλους, αλλά τις εκδηλώσεις της θα τις διοργανώσει μόνη της -στις έδρες των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων και ενδεχομένως και σε ορισμένες ακόμα πόλεις.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι η Περιφέρεια θα δρομολογήσει εκδόσεις και επανεκδόσεις σημαντικών ιστορικών βιβλίων, κι ακόμα τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικών ταινιών, θεατρικών έργων, όπως επίσης θα διοργανώσει εκδηλώσεις για την καθημερινή ζωή το 1821, άλλες για την παρουσίαση της προσωπικότητας των αγωνιστών της Επανάστασης, καθώς και εκδηλώσεις με γνήσια μουσική εκείνης της εποχής.

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην παρέμβασή του, υπογράμμισε ότι: "θα καταβληθεί η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως τιμώμενης στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με ένα εξαιρετικό περίπτερο στο οποίο θα κυριαρχεί το στοιχείο του 1821".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.