Επικαιροτητα

ΔΗΜΟΣ: Ο φιλοζωικός, ο εισαγγελέας και οι καταγγελίες (VIDEO)

Για πλήρη αδιαφορία από το Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σύλλογο Τρίπολης μίλησε σε συνέντευξη του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σταματόπουλος - "Πρέπει να λάβουμε μια σημαντική απόφαση και ο σύλλογος είναι απών", ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Πιο συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος κατήγγειλε την απουσία των μελών του φιλοζωικού από την επείγουσα συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (13/05) στο Δημαρχείο για τη λήψη απόφασης σχετικά με αδέσποτο ροτβαιλερ, που βρέθηκε στο τοπικό διαμέρισμα Παρθενίου.

 

Το ζώο εντοπίστηκε μετά από καταγγελία πολίτη και της προέδρου Παρθενίου - να περιφέρεται σε κτήματα στην περιοχή και περισυνελέγη από άνθρωπο του Δήμου.

 

Μετά από εξετάσεις που έγιναν στο υπερήλικο ζώο, διαπιστώθηκε, πως πάσχει από Καλαζάρ. 

 

"Συνεδριάσαμε σήμερα, για να δούμε τι θα γίνει με την περίπτωση αυτού του ζώου. Για ακόμα μια φορά είμαστε 3 άτομα αντί για 5, γιατί λείπουν τα μέλη του φιλοζωικού. Μάλιστα δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να μας ενημερώσουν για την απουσία τους. Χωρίς όλα τα μέλη δεν μπορεί, να βγει απόφαση και η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή", ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ενώ συμπλήρωσε: "Αν το φιλοζωικό σωματείο δεν αναλάβει την υιοθεσία του ζώου τότε θα πρέπει, όπως ορίζει ο νόμος να οδηγηθεί σε ευθανασία. Λόγω της απουσίας των μελών από τη συνεδρίαση και την αδυναμία λήψης απόφασης, το θέμα θα οδηγηθεί στην επιστημονική επιτροπή, που έχει οριστεί".

 

Στη συνέχεια ο κ.Σταματόπουλος παρουσίασε έγγραφα με τα οποία ο φιλοζωικός σύλλογος ανέλαβε τέσσερα ζώα για θεραπεία και φιλοξενία. "Πήγαμε για έλεγχο στο σημείο, όπου μας είχαν πει, πως θα φιλοξενούσαν τα ζώα και δεν βρήκαμε τίποτα. Ενημερώσαμε την αστυνομία και τον Εισαγγελέα και ζητάμε από τον σύλλογο, να μας φέρει όλα τα στοιχεία, για το που είναι τα σκυλιά και ποιος επέτρεψε την μεταφορά τους", δήλωσε.

 

Τέλος ο αντιδήμαρχος ζήτησε από τον πρόεδρο του συλλόγου, να απαντήσει επίσημα για το πόσα σκυλιά έχει περιθάλψει ο σύλλογος και να παρουσιάσει τόσο τα στοιχεία με τα μικροτσιπ τους όσο και τους χώρους όπου φιλοξενούνται. "Οι φιλόζωοι πρέπει να δεχτούν να γίνει έλεγχος στους χώρους τους, όπως δεχτήκαμε και εμείς. Μόνο εξώδικά ξέρουν να στέλνουν τα μέλη του συλλόγου, αλlά στα ουσιαστικά θέματα απουσιάζουν. Πάντα βέβαια υπάρχουν και τα πρόσωπα εκείνα, που είναι πραγματικοί φιλόζωοι στην πόλη μας και αυτό πρέπει να το διαχωρίζουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.