Εργασια

ΟΑΕΔ: Πέντε νέα προγράμματα για 24.000 ανέργους

Έρχεται μια σειρά προγραμμάτων για περίπου 24.000 ανέργους το επόμενο διάστημα. Στόχος η καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους ανθρώπους.

Πρόκειται ουσιαστικά για πέντε προγράμματα που σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ανεργίας ενώ οι στοχευμένες δράσεις όπως αυτή της νεανικής επιχειρηματικότητας θα βοηθήσει στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων. Αναλυτικότερα το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν:

- Το Πρόγραµµα νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονοµικής κατεύθυνσης για 3.000 ανέργους ηλικίας 24-29. Αφορά στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού. Στόχος είναι να γίνει ένα ουσιαστικό βήµα στην κατεύθυνση της ψηφιακής αναβάθµισης και του παραγωγικού µετασχηµατισµού της οικονοµίας. Ο προϋπολογισµός του προγράµµατος ανέρχεται σε 40,2 εκατ. Ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.