Πολιτικη

ΚΚΕ: Κάλεσμα για σύγκλιση Δ.Σ Μεγαλόπολης

Η πρόσφατη απόφαση (12/9) του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου υπέρ της ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ, δεν άνοιξε μόνο το δρόμο για να έρθουν όλα τα απορρίμματα της Πελοποννήσου στην Παλαιόχουνη, άνοιξε κυριολεκτικά τους ασκούς του Αιόλου αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

 

Δείτε την ανακοίνωση παρακάτω:

"Προς

Τους Δημοτικούς Συμβούλους Μεγαλόπολης

Η πρόσφατη απόφαση (12 – 09 – 2017) του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου υπέρ της ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης (ΠΣ) με την Περιφέρεια, δεν άνοιξε μόνο το δρόμο για να έρθουν όλα τα απορρίμματα της Πελοποννήσου στην Παλαιόχουνη, άνοιξε κυριολεκτικά τους ασκούς του Αιόλου στην περιοχή.

Έφερε ακόμη πιο κοντά την εφαρμογή των σχεδιασμών για ξεπούλημα του Λιγνιτικού Κέντρου και την εγκατάσταση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) και όχι μόνο στην Μεγαλόπολη.

Είναι απαράδεκτο να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις από το ΦοΔΣΑ χωρίς να έχει γίνει πρώτα συζήτηση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Επειδή δεν έχει ακόμα υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση (η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να διασφαλίσει ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ πρόσθεσε και άλλους χειρότερους όρους ακόμη και από αυτούς του ΦοΔΣΑ), καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους των παρατάξεων της μειοψηφίας και όσους Συμβούλους της πλειοψηφίας κατανοούν την κρισιμότητα αυτών των εξελίξεων να υπογράψουμε άμεσα κοινό αίτημα, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και το νόμο, για να συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν το Δημοτικό Συμβούλιο και να συζητήσει την Προγραμματική Σύμβαση ΦοΔΣΑ – Περιφέρεια Πελοποννήσου και να πάρει αποφάσεις.

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Παναγιώτης Λαμπρόπουλος"

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.