Πολιτικη

Ένα δις € για τηλεθέρμανση στη Μεγαλόπολη

Επερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου "προκάλεσε" τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση πως μέσα στο 2018 θα δοθεί 1 δις ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την επέκταση της τηλεθέρμανσης και στη περιοχή της Μεγαλόπολης.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου: 

"«Δέσμευση του Αν.Υπουργού Οικονομίας κ.Χαρίτση ότι τον Φεβρουάριο του 2018 θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 1δις € επιπλέον για το ΕΣΠΑ και άμεσα θα γίνει η ένταξη του έργου β΄φάσης επέκτασης δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης.»

 

Βασικά σημεία της ομιλίας του κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Οικονομίας, με θέμα «Ένταξη έργου β΄ φάσης επέκτασης δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Αρκαδίας»:

 

Το έργο είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, απεντάχθηκε όμως το 2015 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί τα κονδύλια του προγράμματος απορροφήθηκαν από έργα σε άλλες περιοχές.

Έχω καταθέσει για το έργο αυτό πολλές ερωτήσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Στις απαντήσεις σας, έχετε συμφωνήσει μαζί μου για τη σημασία του έργου και έχετε δεσμευθεί πως το έργο θα εντασσόταν στο Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. στις αρχές του 2017.

Η σημασία του έργου δεν έγκειται μόνο στη μείωση του κόστους θέρμανσης για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης, αλλά και στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας ενόψει της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων 3 και 4 της Μεγαλόπολης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της μετάβασης της περιοχής στη μεταλιγνιτική εποχή, και την αναβάθμιση του αγροτικού και βιομηχανικού τομέα.

Το 2017 τελειώνει, οι κάτοικοι περιμένουν ξεκάθαρες απαντήσεις: πότε θα ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και πότε θα ξεκινήσει η υλοποίησή του;  

 

Απαντώντας στην ερώτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ.Χαρίτσης ανέφερε τα εξής:

Η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2018 και η Κυβέρνηση περιμένει πως θα εγκριθούν από τις υπηρεσίες της Κομισιόν επιπλέον κονδύλια ύψους 1δις ευρώ για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Μόλις εγκριθούν τα κονδύλια αυτά, θα αυξηθεί η χρηματοδότηση του σχετικού άξονα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ώστε να ενταχθεί και η Μεγαλόπολη και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.