Πολιτικη

Παπαηλιού: "Η έκπτωση ρεύματος εμπεριέχει μια αδικία"

Τις αντιρρήσεις του στην πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης, τις οποίες είχε εκφράσει μιλώντας στο πλαίσιο του "πολυνομοσχεδίου" της γ' αξιολόγησης, υπενθύμισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού στην Ολομέλεια της Βουλής.

 Μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά τις ενεργειακές κοινότητες, παρουσία του υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη, ο κ. Παπαηλιού αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε λέγοντας "κατέθεσα ήδη τις απόψεις μου και θα τα πούμε και πάλι όταν έρθει το νομοσχέδιο (για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων) στο τέλος Φεβρουαρίου όπως έχω πληροφορηθεί".

 

Ο κ. Παπαηλιού άσκησε όμως και κριτική και στην τροπολογία του νομοσχεδίου Σταθάκη, με την οποία η κυβέρνηση δίνει για ένα χρόνο επιδότηση –έκπτωση στην τιμή του ρεύματος, στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

 

"Η ενίσχυση των οικιακών καταναλωτών, δηλαδή η έκπτωση του ρεύματος, εμπεριέχει μια αδικία. Αφορά μόνο το Δήμο Μεγαλόπολης. Αυτό είναι ανισότιμη μεταχείριση. Ο φτωχός περιθωριοποιημένος νομός Αρκαδίας ο οποίος προσφέρει στην ενεργειακή πολιτική της χώρας δεν ωφελείται . Ενώ έχετε βάλει ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία".

 

ΠΗΓΗ: capital.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.