Πολιτικη

Κίνημα Αλλαγής: "Το δίλημμα ή Πολάκης ή Άδωνης δεν μας αξίζει"

Σε προσυνεδριακό "πυρετό" έχει περάσει το "Κίνημα Αλλαγής", ενόψει της ιδρυτικής του συνδιάσκεψης που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2018

 

Γι' αυτό το λόγο, σχετική εκδήλωση έλαβε χώρα στην Τρίπολη, τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου, προκειμένου να διεξαχθεί η απαραίτητη συζήτηση και, φυσικά, να υπάρξει η ανταλλαγή απόψεων που θα συνθέσει τις διάφορες τάσεις που είναι αναπόφευκτο να υφίστανται σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα που φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στον χώρο της ελληνικής κεντροαριστεράς.

(στη φωτογραφία, δεξιά, ο κ. Γερονικολός, υπεύθυνος για το συντονισμό της προσυνεδριακής διαδικασίας)

Ο κ. Άρχοντας, γραμματέας της τοπικής οργάνωσης για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο οποίος έκανε την έναρξη της εκδήλωσης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως "όταν ο χώρος μας δεν πάει καλά, δεν πάει καλά η χώρα, γι' αυτό πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να δουλέψουμε σκληρά για την κεντροαριστερά."

Παρόντες στην εκδήλωση, εκ μέρους του κινήματος, ήταν οι κ. Παπαδημητρίου, Γερονικολός και Μαργαρίτης, με τον τελευταίο να αποτελεί και τον βασικό εισηγητή. Ο κ. Μαργαρίτης, αναφέρθηκε στο πολιτικό "κλίμα" λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως:

 

"Ξαναζούμε το remake του 1989 και το 1992, ενώ θα έπρεπε να συζητάμε το παραγωγικό μοντέλο ανασυγκρότησης. Φοβάμαι πως θα πάμε σε εκλογές, όπου τα βασικά συνθήματα θα είναι "κλέφτες" από τη μια, "προδότες" από την άλλη. Οφείλουμε να επαναφέρουμε την ουσιαστική πολιτική συζήτηση στο επίκεντρο, να βρεθούμε απέναντι από τον λαϊκισμό. Το παράδειγμα των Ιταλικών εκλογών θα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και για εμάς, γιατί θα..τρίβουμε τα μάτια μας"

 

Στην εκδήλωση επρόκειτο να παρευρεθεί και ο Βουλευτής, κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω έκτακτων κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων. Παρών ήταν ο Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o Αντιδήμαρχος Τρίπολης, κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου και, μεταξύ άλλων, ο πρώην Δήμαρχος της πόλης, κ. Κοτσιάνης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Παυλής, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Γιαννακούρας, απέστειλαν ευχές για την επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και οι δυο απουσίαζαν εκτός Τρίπολης.

 

Να θυμίσουμε πως οι τοπικές εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων της Αρκαδίας, θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι πήραν μέρος στις πρόσφατες εκλογές που ανέδειξαν τη Φώφη Γεννηματά ως ηγέτη και του νέου πολιτικού φορέα.

 

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως, από τοποθετήσεις ομιλητών, προτάχθηκαν ζητήματα όπως η διασαφήνιση του πολιτικού στίγματος του νέου φορέα, η ανάγκη εκσυγχρονισμού της ελληνικής κεντροαριστεράς αλλά και η βελτιστοποίηση της ίδιας της προσυνεδριακής διαδικασίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.