Πολιτικη

"Δεν πρέπει να εφαρμοστεί στον Δήμο μας ο νόμος για τα νηπιαγωγεία"

Η θέση που έλαβε η παράταξη του κ. Κώστα Τζιούμη στο προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο για την ένταξη των παιδιών στα νηπιαγωγεία.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

"Ένα θέμα που αναδείξαμε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ήταν ότι ο Δήμος, χωρίς συνεννόηση, με κανέναν από τους ενδιαφερόμενους, συμφώνησε, με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, την εφαρμογή της υποχρεωτικής υπαγωγής των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία από φέτος ενώ ο νόμος δίνει το δικαίωμα, της εφαρμογής του, μετά από δύο χρόνια.

Στο δημοτικό συμβούλιο, ο κύριος δήμαρχος μετά την έντονη αντίδραση την δική μας αλλά και των άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας, συμφώνησε να γίνει μία ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ,των ιδιωτικών σταθμών ,με τους εργαζόμενους των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και γενικά με όλους εμπλεκόμενους παράγοντες για το θέμα αυτό.

Στη συνάντηση αυτή εμείς τονίσαμε, ότι, καταρχάς, είναι υποκριτικό και προσβλητικό για τους συμμετέχοντες, να ερχόμαστε να συζητήσουμε ένα θέμα για το οποίο έχουν, ήδη παρθεί αποφάσεις από τη διοίκηση του δήμου και έχει βγει και το ΦΕΚ από το υπουργείο Παιδείας, που εντάσσει το δήμο μας σε αυτούς που θα ξεκινήσουν από φέτος, την εφαρμογή του νόμου.

Oυσιαστικά δηλαδή μας φέρνουν, ως τετελεσμένο, ένα γεγονός για το οποίο θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί και να έχουν γίνει τέτοιες συναντήσεις πολύ πριν συμφωνήσουν.

Για την ουσία του θέματος, η θέση η δική μας είναι ξεκάθαρη, ότι δεν θα έπρεπε να εφαρμοστεί στο Δήμο μας από φέτος ο συγκεκριμένος νόμος αλλά να περιμένουμε μέχρι το 2020,όπως άλλωστε προβλέπεται από το νόμο τον ίδιο, ώστε να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος να προετοιμαστούν και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί για το μεγάλο αριθμό παιδιών που θα χάσουν, αλλά και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί να αναπροσαρμοστούν ώστε να επιβιώσουν στο νέο περιβάλλον.

Δυστυχώς σε λίγες μόνο μέρες δικαιωθήκαμε σε αυτά που είπαμε και οι πληροφορίες που έρχονται πλέον από παντού, είναι ότι οι δήμοι οι οποίοι θα ξεκινήσουν από φέτος την ένταξη των παιδιών στα νηπιαγωγεία θα χάσουν τα vouchers που δίνονταν στις οικογένειες για να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι, ότι ένα πολύ σημαντικό ποσό που ερχόταν στην περιοχή μας κάθε χρόνο, μέσω των vouchers θα χαθεί, με αποτέλεσμα και θέσεις εργασίας σε δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς να χαθούν αλλά και αρκετές επιχειρήσεις πιθανόν να μην μπορέσουν να επιβιώσουν.

Το αποτέλεσμα βέβαια τώρα είναι, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, ότι η ανερμάτιστη πολιτική του κυρίου Παυλή, οδηγεί σε ζημία το Δήμο μας και τους συμπολίτες μας."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.