Πολιτικη

Σφοδρή αντιπαράθεση για τη χρηματοδότηση των απορριμμάτων

Ακόμα ένα "βήμα" προς την υλοποίηση του έργου της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων Πελοποννήσου αποτελεί η απόφαση της 24ης Σεπτεμβρίου 2018 περί χρηματοδότησής του

 

Το συγκεκριμένο έργο, ύψους 69,600.000,00 ευρώ, είναι γνωστό πως, κατά δηλώσεις του κ. Τατούλη, αποτελεί "πρόταγμα" για τις επόμενες Περιφερειακές Εκλογές, ενώ η διαδικασία που μέχρι τώρα έχει ακολουθηθεί, αποδείχθηκε χρονοβόρα και γεμάτη εμπόδια.

 

Τελευταίο εξ αυτών, το ιδιοκτησιακό καθεστώς εκτάσεων που προορίζονται για χρήση σχετική με το έργο. Το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να επιλυθεί μέσω αναγκαστικών απαλλοτριώσεων.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του arcadia 938, γίνεται προσπάθεια να γίνει "συγχρηματοδοτούμενο" το έργο της δημοσιότητας που αφορά τη Σ.Δ.Ι.Τ.

 

Η εισηγήτρια του θέματος, κ. Νικολάκου, επεσήμανε, για πολλοστή φορά, τη σημασία του έργου και τον επιτακτικό του χαρακτήρα. Όσον αφορά το ίδιο το έργο, η κ. Νικολάκου είπε πως έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των τελευταίων διοικητικών διαδικασιών.

 

Επιπρόσθετα, η κ. Νικολάκου κατηγόρησε τον επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", κ. Γόντικα, για "πολιτική αλητεία", καθώς ο τελευταίος είχε δηλώσει πως τα χρήματα της δημοσιότητας θα δοθούν για να "εξαγοραστούν" Μ.Μ.Ε. Επιπρόσθετα, η κ. Νικολάκου κατηγόρησε και τον ανεξάρτητο Σύμβουλο, κ. Μαντά, πως πραγματοποίησε μια "εκ του ασφαλούς θεατρική παράσταση, μόνος του, σε ένα στούντιο, χωρίς αντίλογο, παριστάνοντας εμένα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο".

 

Τέλος, η κ. Νικολάκου δήλωσε πως τα χρήματα της "δημοσιότητας" δεν προορίζονται μόνο για ΜΜΕ, για τη διάθεση των οποίων θα τηρηθούν οι κανόνες. "Οπότε, μην αγωνιάτε.." δήλωσε, απευθυνόμενη σε μερίδα Περιφερειακών ΜΜΕ, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, ενώ δήλωσε πως η Περιφερειακή Αρχή ζητά τη σύμφωνη γνώμη του Πε.Συ για να ενταχθεί το έργο στην προγραμματική περίοδο 2014-2020 (ΕΣΠΑ).

 

O επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Πατσαρίνος, δήλωσε πως η τακτική της Περιφερειακής Αρχής αποδεικνύει πως μόνο "ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική" δεν είναι, κατηγορώντας την για "όψιμο ενδιαφέρον περί ζωντανής κάλυψης συμβουλίων", "κραυγές κατά της μειοψηφίας" και "εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσω του παρόντος έργου". Επίσης, ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια "απόκρυψης στοιχείων" από την Περιφέρεια και πως η ίδια ευθύνεται για τις όποιες καθυστερήσεις του έργου. 

 

Αντιπαράθεση προκάλεσε η "αποστροφή" του κ. Πατσαρίνου περί "έργου που δεν παρακολουθείτε εσείς αλλά η ΤΕΡΝΑ". Η κ. Νικολάκου ζήτησε την ανάκληση της φράσης, ενώ στο σημείο αυτό παρενέβη και ο κ. Γόντικας.

 

Κατόπιν αυτών, ο κ. Πατσαρίνος είπε πως είναι ένα "πανάκριβο, παρωχημένο έργο και δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε την κοινωνία για τόσα χρόνια".

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.