Πολιτικη

Δ. Συμβούλιο Τρίπολης: Ένταση στο δρόμο με τις..κάλπες

Από τη μια η δήλωση του κ. Βόσνου, από την άλλη η έντονη κριτική στη δημοτική αρχή από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, έδωσαν έναν έντονο χαρακτήρα στη συνεδρίαση της 22ας Οκτωβρίου 2018

 

Ο μεν κ. Βόσνος, αναφερόμενος στη διαγραφή του από την παράταξη του κ. Παυλή, την χαρακτήρισε, ουσιαστικά, "αντιδημοκρατική". Tοποθετούμενος, δε, πλέον ως "ανεξάρτητος", έκανε έκκληση στο δημοτικό συμβούλιο να "σκύψει χωρίς παραταξιακές παρωπίδες" επάνω στο θέμα της ΚΕΔΗΤ. Συμφώνησε, τέλος, με πρόταση του κ. Σμυρνιώτη για διαπαραταξιακή αντιμετώπιση του φλέγοντος αυτού ζητήματος-χαρακτηρίζοντας "υπό ομηρία" τους υπαλλήλους της επιχείρησης και "αδικαιολόγητη καθυστέρηση, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα" την μη έκδοση πορίσματος για τα οικονομικά δεδομένα της ΚΕΔΗΤ.

 

 

Οι κ. Σμυρνιώτης, Τζιούμης και Τσιαμούλος εστίασαν στο θέμα της ΚΕΔΗΤ, καθώς πρόσφατα είχαμε απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του προϋπολογισμού που είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο.  

 

Ο κ. Τζιούμης, επιπροσθέτως, επεσήμανε πως "η πόλη γίνεται ρεζίλι", λόγω δυσλειτουργιών στο φωτισμό της κεντρικής πλατείας-η οποία λόγω της παρουσίας της Αγίας Ζώνης στην Μητρόπολη, έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

 

Ο κ. Τσιαμούλος "προέβλεψε" πως, από εδώ και πέρα, τα συμβούλια θα έχουν όλο και περισσότερη ένταση, λόγω των εκλογών του Μαϊου. Επίσης, τόνισε πως είναι πεπεισμένος πως, όσον αφορά την ΚΕΔΗΤ, η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να "μην κάνει τίποτα". Τέλος, ο κ. Τσιαμούλος ρώτησε περί Βοσυνιωτείου Ιδρύματος και κανονιστικής Λεβιδίου.

Παυλής: Καμία αντίρρηση να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ελέγχου στην ΚΕΔΗΤ

 

Ο κ. Παυλής, αναφερόμενος στην ΚΕΔΗΤ, αλλά και το Βοσυνιώτειο Ίδρυμα, είπε μεταξύ άλλων:

 

Για το Βοσυνιώτειο υπάρχουν οφειλές, αλλά έχουν πληρωθεί πάνω από τις μισές, για  τη μισθοδοσία. Έχει 26 ή 28 παιδιά φέτος και το πρόβλημα είναι πως θα υπάρξει κανονική λειτουργία. Εάν και φέτος πληρωθούν οι κρατικές, τακτικές επιχορηγήσεις κανονικά, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Σύμφωνα με το καταστατικό του ιδρύματος, αν κλείσει, περιέρχεται στο Δήμο. Αν κάποιοι, πολιτικά, προσβλέπουν σε κάτι, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε.

 

Εάν είχε προϋπολογισμό η ΚΕΔΗΤ από πέρσι, θα είχε τελειώσει ο έλεγχος. Η προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών ελέγχει την ΚΕΔΗΤ, όχι εγώ. Τη ρώτησα εάν έχει κάνει "διαλυτική"πρόταση και τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Μπορούμε να αναθέσουμε αύριο σε ορκωτούς λογιστές τον έλεγχο; Να την εξουσιοδοτήσουμε την οικονομική υπηρεσία να το διαχειριστεί ανεξάρτητα από εμάς; Δεν έχω αντίρρηση. Ο έλεγχος της δημόσια διοίκησης, έχει τελειώσει εδώ και 5 μήνες, περιμένουμε το έγγραφο. Ας κάνουμε υπομονή να δούμε τι θα λέει αυτό το "περίφημο πόρισμα". 

 

 

 Πάντως, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, χαριτολογώντας, τόνισε πως "ξεκαθαρίζω πως στις επτά θα πάω να δω τον Αστέρα Τρίπολης". Γνωστός ποδοσφαιρόφιλος, γαρ..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.