Πολιτικη

Τρίπολη: "Ο ανάδοχος με το Νο 9" για Μαντζούνειο

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρίπολης την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

 

Ο λόγος της αναβολής ήταν η μη προσέλευση μέλους της Επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Αποκατάσταση και διαμόρφωση σε πολιτιστικό κέντρο του κτιρίου Μαντζουνείου στην Τρίπολη».

 

Το έργο προσεγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ σε κόστος και είναι συγχρηματοδοτούμενο, καθώς έχει ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ (Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης).

 

Η αποκατάσταση του ιστορικού αυτού κτιρίου της Τρίπολης είναι μια "πονεμένη" υπόθεση, καθώς έχουν γίνει απόπειρες κατά το παρελθόν να υλοποιηθεί το σχετικό έργο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

Για ένα διάστημα, μάλιστα, το κτίριο είχε παραχωρηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού-επί Υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου, με σκοπό να αποκατασταθεί και να αποδοθεί κατόπιν πίσω στο Δήμο Τρίπολης. Δυστυχώς, δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια αυτή.

 

 

Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, στο Δημαρχείο Τρίπολης.

 

Να σημειωθεί πως, εφόσον εγκριθεί το πρακτικό της Επιτροπής, οι υπόλοιποι υποψήφιοι ανάδοχοι διατηρούν το δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση κατά της ανάθεσης του έργου στον "ανάδοχο με το Νο 9".

 

Η αναφορά μας στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Η φανέλα με το νούμερο εννέα" (κεντρική φωτογραφία)- η οποία είναι "μεταφορά" του ομώνυμου βιβλίου του Μένη Κουμανταρέα και ασχολείται με τα "παρασκήνια" στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου-, δεν είναι διόλου τυχαία.

 

Πριν από αρκετά χρόνια, ο κ. Βούλγαρης είχε βρεθεί στην Τρίπολη, στο πλαίσιο προώθησης της ταινίας "Νύφες" και είχε δηλώσει στον υπογράφοντα το παρόν άρθρο "εντυπωσιασμένος" με το Μαντζούνειο. Μάλιστα, είχε ρωτήσει αν γίνεται κάτι ώστε να αποκατασταθεί το κτίριο.

 

Τότε, δεν μπορούσαμε να απαντήσουμε θετικά. Τώρα..(;)

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.