Πολιτικη

"Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη λίμνη Τάκα" (video, photos)

"Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από τις πλημμύρες στη λίμνη Τάκα", δήλωσε ο Αντιπεριφερειαρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Aκολουθεί η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα:

"Η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αρκαδία προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους αγρότες. Η περιοχή γύρω από τον ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα έχει πλημμυρίσει και οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι αγρότες μας.

Εμείς ως Περιφέρεια προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και από σήμερα, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε μία προσπάθεια με τις μεγάλες μηχανές του αντλιοστασίου του ταμιευτήρα της Τάκα να διώξουμε το νερό από τα χωράφια και να το οδηγήσουμε στην καταβόθρα του Κανατά, που έχει περιθώριο να δεχθεί νερά, μέσω του ποταμού "Όφι", τον οποίο και καθαρίσαμε από όταν αναλάβαμε την αρμοδιότητα. Ένα ποτάμι που είχε χρόνια να καθαριστεί.

Η προσπάθειά μας ξεκίνησε πειραματικά με μία μηχανή και ελέγχοντας συνέχεια την ροή του νερού, ώστε να μην προκληθούν προβλήματα σε άλλες περιοχές, θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες, όσο ο καιρός είναι καλός (δυστυχώς προβλέπεται κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο) για να φύγει το νερό σύντομα.

Σήμερα η μέρα κύλησε πολύ ομαλά και είμαστε ευχαριστημένοι με την εξέλιξη και ελπίζουμε το ίδιο να συνεχίσει και τις επόμενες μέρες".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.