Πολιτικη

Δριμεία "επίθεση" Τατούλη σε Νίκα και Ν.Δ

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης που έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου το βράδυ της Τετάρτης, 10ης Απριλίου 2019, σε επτά δημοσιογράφους και επτά τηλεοπτικά δίκτυα της Πελοποννήσου

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η μετάδοση έγινε ταυτόχρονα-αυτό, άλλωστε, σημαίνει ο όρος "διακαναλική"- αλλά, ενώ συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, η Αρκαδία δεν "εκπροσωπήθηκε". Η συνέντευξη χωρίστηκε, για λόγους καλύτερης οργάνωσής της και "οικονομίας" χρόνου, σε τρεις "γύρους"ερωτήσεων.

Όσον αφορά την ουσία των τοποθετήσεων του κ. Τατούλη, θα πρέπει να επισημάνουμε πως, για πρώτη ίσως φορά, ο κ. Περιφερειάρχης προέβη σε "σκληρούς" χαρακτηρισμούς τόσο για τον κ. Νίκα, όσο και για τον κ. Μητσοτάκη αλλά και, εν γένει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Ειδικότερα, ο κ. Τατούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

Ξεκάθαρη η θέση μας για τα απορρίμματα, χάσαμε 2 χρόνια λόγω της κυβερνητικής αναποφασιστικότητας, υπήρξε και διαπλοκή-εμπλοκή πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων την οποία αντιμετωπίσαμε.

 

Σε όλους έχουμε κάνει παρεμβάσεις, βελτιώνοντας την ασφάλεια. Είναι γεγονός όμως πως τα δυο μεγάλα οδικά δίκτυα έχουν μείνει πίσω, καθώς είναι έργα εθνικής εμβελείας. .Υπάρχει πλέον ένα πρόγραμμα στα 25 εκατομμύρια ευρώ για τους δρόμους, χωρίς αυτό να μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες, Βελτιώσαμε πολλά, έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. (σ.σ. απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους οδικούς άξονες)

 

Άλλα συμφωνήσαμε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, πολλά δεν μπήκαν σε εφαρμογή, μας προβληματίζει ιδιαίτερα αυτό.

 

 

Μόνιμο ερώτημα η πορεία προς υλοποίηση του έργου, είμαστε σίγουροι πλέον πως η Σπάρτη θα αποκτήσει επιτέλους το μουσείο που της αξίζει, μετά από χιλιετίες. (σ.σ. θέμα το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης)

Να διορθώνονται μερικοί που νομίζουν πως απαίδευτα θα έχουν δημόσια άποψη. Η Σπάρτη δεν έχει.. "Εν Τούτω Νίκα" στην ιστορία της, αλλά "Μολών Λαβέ" και "Ή ταν ή επί τας" (σ.σ. εδώ ο κ. Τατούλης "φωτογράφισε" τον Πρόεδρο της ΝΔ).

 

 Από την πρώτη στιγμή κάναμε στοχευμένες ενέργειες για την τουριστική προώθηση, υπάρχει "λόμπι" της Πελοποννήσου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, άλλες Περιφέρειες είδαν τα αποτελέσματα και μας αντιγράφουν. Όλοι όσοι κόπτονται πως είναι "πατέρες" δεν είχαν καμία απολύτως συμμετοχή. Η Πελοπόννησος δεν υπήρχε στον τουριστικό "χάρτη", πριν από εμάς.

 

 

Η εκλογική "μάχη" δεν είναι μεταξύ εμού και των υπολοίπων, αλλά δυο αντιλήψεων, δυο κοσμοθεωριών. Εμείς υποστηρίζουμε μια ισχυρή αυτοδιοίκηση. Ανεβάσαμε το πολιτικό προφίλ της Πελοποννήσου, την κάναμε αναγνωρίσιμη. Ακόμα και όσοι έχουν πάρει χρίσματα, θέλουν να πλασάρονται ως ανεξάρτητοι γιατί η κοινωνία αποστρέφεται τις ανελεύθερες πρακτικές.  Οι αντίπαλοί μας έχουν μια μίζερη αντίληψη για την Περιφέρεια και προσβάλουν την αισθητική των συμπολιτών μας. 

 

Xωρίς πρόσωπα με ισχυρό πολιτικό προφίλ, δεν μπορεί να προχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν θ' ακολουθήσω τον κ. Νίκα, σκεφθείτε όμως τι έλεγε πριν λίγα χρόνια και τι λέει τώρα.  Είναι ψεύτης και δόλιος.

Έρχονται Βουλευτές και Υπουργοί, που δεν εμφανίζονταν επί εννέα χρόνια, για να εκβιάσουν, εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα γιατί είναι πολιτικά αδύναμοι. Υπήρξα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, αυτό που γίνεται είναι η μεγαλύτερη προσβολή στην ιστορία και τη κοσμοθεωρία της. Αλλά όλα πληρώνονται..

 

Υπερασπίζομαι τη δημοκρατική λειτουργία, οι πολίτες πρέπει να έχουν όλες τις επιλογές, είμαστε έτοιμοι για συνεργασίες όπως πάντα, η συνεργασία θα προκύψει σε συγκεκριμένα ζητήματα, μετά τις εκλογές και όχι σε προσωπικό επίπεδο. Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε τις δικές του επιλογές, δεν θα μπω στη διαδικασία να τον ερμηνεύσω, απλά εγώ έχω πάντα μείνει πιστός στις αρχές μου. Είμαστε παράταξη καθαρά πολιτική, ελευθερίας, όχι του φόβου και του εκβιασμού, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μόνο το συμφέρον της Πελοποννήσου. Είναι απαράδεκτο να ακούγεται τον 21ο αιώνα πως το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να είναι ο βραχίονας της Κυβέρνησης και να πειθαρχεί στην κυβερνητική πολιτική.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.