Πολιτικη

Ρουσιάς: Η Τσακωνιά θα αποτελέσει ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό

"Η Τσακωνιά τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί ευρωπαϊκό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού"

Στον Τυρό και σε χωριά της Κυνουρίας περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Μαρίνος Ρουσιάς και μίλησε σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Τυρού, όπου κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο τους στις κάλπες και ανέλυσε τις παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος και το ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο έργο αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης στην δημοτική ενότητα Τυρού με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ, το οποίο θα λύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης που υπάρχει, έχοντας την δυνατότητα να εξυπηρετήσει επαρκώς πάνω από 6.000 κατοίκους κι επισκέπτες της περιοχής.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των δύο κτηρίων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, το παλιό ελαιουργείο και το δημοτικό σχολείο Τυρού, στα οποία θα δημιουργηθούν χώροι πολιτισμού και ανάδειξης της ναυτικής παράδοσης του τόπου.

Ο κ. Ρουσιάς ενημέρωσε εκτενώς τους πολίτες του Τυρού για την σπουδαιότητα της χωροθέτησης του καταδυτικού πάρκου στην περιοχή, που αποτελεί το πρώτο καταδυτικό πάρκο στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας πως, «το καταδυτικό πάρκο Τυρού, δημιουργεί τεράστιες αναπτυξιακές ευκαιρίες  στην περιοχή, κάνοντας τον Τυρό γνωστό σε όλη την χώρα, αλλά και στο εξωτερικό. Πρέπει οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Τυρού να αδράξουν την ευκαιρία και να επενδύσουν στην περιοχή, ώστε όχι μόνο να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο μας, αλλά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις νέων θέσεων εργασίας που θα έρθουν μέσα από την αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού».

Ακόμη τόνισε χαρακτηριστικά πως,  «με στοχευμένες ενέργειες εξαιτίας της ανάπτυξης του καταδυτικού πάρκου στον Τυρό, του αναρριχητικού πάρκου στο Λεωνίδιο που πηγαίνει καλά, αλλά και την ανάδειξης των μονοπατιών του Πάρνωνα και των ιερών Μονών που με επιμέλεια έχει αναστηλώσει και λειτουργούν στην περιοχή ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ.κ. Αλέξανδρος, η περιοχή της Τσακωνιάς τα επόμενα χρόνια θα μετεξελιχθεί σε ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας ολοχρονίς επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, που δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον ήλιο και τις θάλασσές μας, αλλά επιθυμούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες , που ο τόπος μας μπορεί να τους προσφέρει».

Ο κ. Ρουσιάς κάλεσε τους τσάκωνες να του δώσουν δύναμη με την ψήφο τους την προσεχή Κυριακή, ώστε να δουλέψει θεσμικά για ολόκληρη την Αρκαδία, δυναμώνοντας τη φωνή του νομού στο εθνικό κοινοβούλιο.

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.