Πολιτικη

Στη Βουλή το θέμα του Τομογράφου στο νοσοκομείο Τρίπολης

O Μαγνητικός Τομογράφος στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, δε λειτουργεί και το ΚΚΕ θέτει ερώτηση στη Βουλή.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο και Νίκο Παπαναστάση έχει ως εξής: 

"Η αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που ακολουθείται στον τομέα της Υγείας, πολιτική που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ με την υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίησή της, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, για τη στήριξη της κερδοφορίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, έχει οδηγήσει στην υποστελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας με σοβαρές συνέπειες στην παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ο Μαγνητικός Τομογράφος δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού στο Ακτινολογικό Τμήμα.

Το αποτέλεσμα είναι να μη γίνονται μαγνητικές τομογραφίες και οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και να υποχρεώνονται να πληρώνουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι που εκτελούν τις εντολές της διοίκησης και αρνούνται να κλείσουν ραντεβού για μαγνητικές τομογραφίες γίνονται δέκτες δίκαιων παραπόνων ή πολλές φορές δέχονται και φραστικές επιθέσεις χωρίς να έχουν ευθύνη.

Σε πρόσφατη παράσταση των συνταξιουχικών σωματείων, με αφορμή περιστατικό, δόθηκε η απάντηση ότι γίνονται κάποιες μαγνητικές τομογραφίες σε ειδικές περιπτώσεις με εντολή του διοικητή, γεννώντας εύλογα ερωτήματα για τα κριτήρια με τα οποία μπορεί να γίνεται η επιλογή των ασθενών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε προσωπικό και να σταματήσουν οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται και να υποχρεώνονται να πληρώνουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.