Πολιτικη

Περιφέρεια: "Ρελάνς" αντιπολίτευσης για τ' απορρίμματα και ειδική συνεδρίαση

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Τρίπολη, 11 Νοεμβρίου 2019.

Η συνεδρίαση του Πε.Συ. ξεκίνησε με αίτημα από εργαζόμενους σε Δασαρχεία, τα οποία είναι υπό τη διοίκηση της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Αρχής, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Πρόκειται για εργαζομένους στην αντιπυρική προστασία, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

 

 

"Ρελάνς" Πετράκου για τις απαλλοτριώσεις περί απορριμμάτων

Η Κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η έγκριση των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων περνάει στη δικαιοδοσία της Οικονομικής Επιτροπής- όπου η Περιφερειακή Αρχή διαθέτει την "απόλυτη πλειοψηφία". Ο κ. Πετράκος ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να παρθεί απόφαση, ουσιαστικά, που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να είναι αντίθετη με την παραπάνω εξέλιξη. O κ. Σκαντζός, Πρόεδρος του Πε. Συ. δήλωσε πως μπορεί το θέμα να συζητηθεί σ' επόμενη συνεδρίαση. Ο κ. Πετράκος ανταπάντησε πως δεν έχει αντίρρηση, εφόσον δεσμευτεί η Οικονομική Επιτροπή πως δεν θα λάβει, εν τω μεταξύ, απόφαση περί των απαλλοτριώσεων.

Τατούλης: Αντισυνταγματική η τροπολογία της Κυβέρνησης, σήμερα η συζήτηση!

O κ. Τατούλης- αλλά και ο κ. Δέδες- ζήτησαν να γίνει σήμερα, 11 Νοεμβρίου 2019, η σχετική συζήτηση, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως υπάρχει "μεθόδευση" από την πλευρά της Κυβέρνησης και "νόθευση" της λαϊκής ετυμηγορίας. Το ίδιο ζήτησαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις, ενώ ο κ. Γόντικας δήλωσε πως όλη αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να "κρύψει" το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία του Συμβουλίου συμφωνεί στο "έγκλημα"- τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων δηλαδή, κατά τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ- και διαφωνεί στο "δρόμο" απ' όπου θα φθάσουμε εκεί. Σ' αυτό το "μήκος κύματος" κινήθηκαν και οι υπόλοιποι επικεφαλής.

Νίκας: Kάποιοι αναγορεύτηκαν σε μεγάλους.."νομικούς"!

" Το μέλλον θα δείξει τι είναι αντισυνταγματικό και τι δεν είναι", δήλωσε ο κ. Περιφερειάρχης, ασκώντας κριτική, γι' άλλη μια φορά, στο σύστημα της απλής αναλογικής και τον "Κλεισθένη", συνολικά. Επιπρόσθετα, δήλωσε πως "Ισχύει ο νόμος και όχι η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου", εννοώντας το προφανές- πως δηλαδή οι αποφάσεις του Κοινοβουλίου "υπερέχουν" των αποφάσεων του Πε.Συ. 

Η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής είναι να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για το θέμα την επόμενη Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου. H πρόταση εγκρίθηκε. 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.