Πολιτικη

Περιφέρεια: "Κλουβιά νεοσσών" και Ι.Μ. Καλτεζών

Γιαννακούρας: "Χαίρομαι που η Περιφερειακή Αρχή ξεκολλάει από τις εμμονές της"..

Η απόφαση για σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ, κυρίως, Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Πολιτισμού για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Καλτεζών, έτυχε της ομόφωνης έγκρισης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Γιαννακούρας παρουσίασε ένα σύντομο "ιστορικό" της υπόθεσης, η οποία, όπως δήλωσε, "μας είχε ταλαιπωρήσει πολύ". Ωστόσο, τα περί "εμμονών" που ανέφερε, προκάλεσαν την ήπια αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη επί των Οικονομικών, κ. Τσουκαλά, ο οποίος είπε πως η Περιφερειακή Αρχή δεν είναι ενάντια σ' έργα πολιτιστικής σημασίας αλλά σ' έργα για "καμπαναριά και μικρο-ρουσφέτια".

Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων,: "Ευτυχώς συνερχόμαστε!". Παράλληλα, τόνισε την ιστορική σημασία της Μονής, κυρίως όσον αφορά την Επανάσταση του 1821, αλλά και πως οι καθυστερήσεις στο έργο αφορούσαν "διοικητικές δυσκολίες".

Ο κ. Νίκας, αφού απόρησε πως "βρίσκουμε την όρεξη να χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς τέτοια ώρα ενώ συμφωνούμε"- αναφερόμενος στην "κατακλείδα" της τοποθέτησης του κ. Τατούλη, ο οποίος αναφέρθηκε σε "κλουβιά νεοσσών", "φωτογραφίζοντας" το νέο σε ηλικία κ. Τσουκαλά..

"Κανείς δεν είναι νεοσσός εδώ", είπε ο κ. Νίκας, πλέκοντας το εγκώμιο του 27χρονου κ. Τσουκαλά, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια θα στηρίξει όλα τα έργα με μεγάλη πολιτισμική, ιστορική αλλά και τουριστική σημασία.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κάτσαρης- "Ανταρσύα στο Μοριά"- ανέφερε πως ο ίδιος ο κ. Νίκας είχε δηλώσει, κατά την ορκωμοσία του, πως η Εκκλησία της Ελλάδος έχει τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία στην ημεδαπή..

Θα πρέπει να τονίσουμε πως η συζήτηση περί "Εκκλησιαστικής περιουσίας" αλλά και περί "χρήσης και κυριότητας" των χαρακτηρισμένων ως "μνημείων". Τα τελευταία αυτά, ως γνωστόν, βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εκπρόσωποι της Περιφέρειας στην υπογραφή της σύμβασης θα είναι οι κ. Λαμπρόπουλος και Γιαννακούρας, ήτοι ο νυν και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.