Πολιτικη

Νίκας-Κεραμέως για τα σχολικά γεύματα στην Πελοπόννησο

Στην Αθήνα θα περάσει τις περισσότερες μέρες του την επόμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως θα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 4.30 το απόγευμα.

Με την υπουργό Παιδείας, ο περιφερειάρχης θα συζητήσει για θέματα εκπαίδευσης, ενώ θα επιδιώξει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στη Μεσσηνία ως προς την υλοποίηση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα”, που συγχρηματοδοτείται από το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, που υλοποιείται από το 2016, συμμετείχαν από τη Μεσσηνία συνολικά 16 σχολεία (2.150 μερίδες φαγητού).

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου-, μετά την φετινή προκήρυξη του προγράμματος και έπειτα από λάθος συνεννόηση της Α΄ βάθμιας Διεύθυνσης Παιδείας Μεσσηνίας με το αρμόδιο υπουργείο, τα σχολεία που τα προηγούμενα χρόνια σιτίζονταν βρέθηκαν εκτός προγράμματος.

Αυτό συνέβη επειδή, ενώ ζητήθηκε να αποσταλούν στο υπουργείο τα σχολεία που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, η Α΄βαθμια θεωρώντας ότι πρόκειται για επέκταση -όπως αναφερόταν στις σχετικές οδηγίες του υπουργείου-, απέστειλε κατάλογο μόνο με τα επιπλέον σχολεία της Μεσσηνίας που επιθυμούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όχι εκείνα που συμμετείχαν τα προηγούμενα έτη.

Ως αποτέλεσμα, στο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε με τα σχολεία που θα συμμετέχουν στην σχολική σίτιση τα έτη 2019-  2020 δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα από τα σχολεία που σιτίζονταν τις προηγούμενες χρονιές.

Θα δει Βορίδη, Καραμανλή, Θεοχάρη και τον Δ.Σ. του ΟΣΕ

Σειρά συναντήσεων με υπουργούς θα έχει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θα συναντηθεί το πρωί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ενώ την Τετάρτη 27 του μήνα, ο περιφερειάρχης θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ενώ για την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Πολύ συντομα, τέλος, ο Π. Νίκας θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο, με τον οποίο θα συζητήσει την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.