Πολιτικη

O Arcadia 93.8 στο συνέδριο της ΝΔ (photos)

Το 13ο Τακτικό Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, διεξάγεται στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 έως και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, η "καρδιά" της ΝΔ χτυπάει κοντά στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" λόγω της διεξαγωγής ενός συνεδρίου που φιλοδοξεί να οριοθετήσει το μέλλον του κόμματος αλλά και της χώρας.

Με κεντρικό "τίτλο" ή "σλόγκαν" τη φράση "Το μέλλον αρχίζει τώρα", οι εργασίες του συνεδρίου εστιάζουν, θεματολογικά, στον πολιτικό φιλελευθερισμό αλλά και τις καινοτομίες που σκοπεύει να εφαρμόσει το κυβερνητικό κόμμα σε νευραλγικούς τομείς, όπως η χρήση των νέων τεχνολογιών στο δημόσιο τομέα.

Παράλληλα, όπως είναι φυσικό, η παρουσία των "πρωτοκλασάτων" Υπουργών αλλά και η αλληλεπίδραση με τους συνέδρους και παρατηρητές των εργασιών της τριήμερης εκδήλωσης, "παράγουν" ειδήσεις και, ταυτόχρονα  δηλώνουν το "στίγμα" που αναμένεται να καθορίσει τη μελλοντική πορεία του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης , με την πρώτη τοποθέτηση του την Παρασκευή, θέλησε να εμπεδώσει την "εικόνα" του φιλελεύθερου αλλά και "πολυσυλλεκτικού" ηγέτη, ο οποίος έχει ως στόχο τον ριζικό εκσυγχρονισμό και της χώρας αλλά και του ίδιου του κόμματος στο οποίο ηγείται.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η καταληκτική, για το συνέδριο τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, την Κυριακή το μεσημέρι, όπως και οι ομιλίες των κ. Αβραμόπουλου και Σαμαρά, εκφραστών διαφορετικών "τάσεων" εντός του κυβερνώντος κόμματος.

Το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, το συνέδριο ήταν "αφιερωμένο" στην εξέταση του "λαϊκιστικού φαινομένου"- , μέσα από ομιλίες Πανεπιστημιακών Καθηγητών και πολιτικών στελεχών -και στην "πολιτική για τους πολίτες", τον τρόπο δηλαδή που "προκρίνει" η ΝΔ για ν'αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου.

Ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης αποτέλεσε "πόλο έλξης" κατά τη διάρκεια των εργασιών του Σαββάτου, όχι μόνο λόγω της δημοτικότητας του και του κεντρικού ρόλου που διαδραματίζει στην ημεδαπή πολιτική σκηνή αλλά και λόγω της θεματικής ενότητας στο πλαίσιο της οποίας τοποθετήθηκε, κατηγορώντας με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο τον "λαϊκισμό του κ. Τσίπρα" για την "οπισθοδρόμηση 2015-2019."

Στο συνέδριο παρευρέθηκε ο κ. Κατσίρης, Πολιτευτής της ΝΔ και ο κ. Κατσίπος, Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.