Πολιτικη

Τζιούμης: Σε "τέλμα" η ΚΕΔΗΤ- Eιδική συνεδρίαση άμεσα

Πάνω από 600.000 ευρώ οι οφειλές της ΚΕΔΗΤ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Τζιούμη.

 

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, ο κ. Τζιούμης προχώρησε σ' ενημέρωση των συμβούλων περί της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης.

Οι οφειλές της επιχείρησης είναι υπέρογκες, κυρίως προς το Ι.Κ.Α., όπως ανακοίνωσε ο κ. Δήμαρχος, ενώ και οι οφειλές προς προμηθευτές αλλά και από δικαστικές αποφάσεις δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τις 600.000, 00 ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός της Επιχείρησης αναμένεται, έτσι κι αλλιώς, "ελλειμματικός".

Ως γνωστόν, γεγονός το οποίο επανέλαβε ο κ. Τζιούμης, η Επιχείρηση δεν έχει ισολογισμό από το 2012 και δεν έχει προϋπολογισμό επί τριετία.

 

Επιπρόσθετα, βρίσκεται εν εξελίξει δικαστική διαδικασία για παραπτώματα που έχουν σχέση με την οικονομική διαχείριση της ΚΕΔΗΤ.

Ο κ. Δήμαρχος πρότεινε να γίνει "ειδική συνεδρίαση" για το θέμα, ενώ ανέφερε και την παρέμβαση στην οποία προχώρησε την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος για να "ξεμπλοκάρει" τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

 

Σμυρνιώτης: Εμείς την είχαμε παραλάβει σε πολύ χειρότερη κατάσταση, το "οικονομικό" λύνεται σε 3 μέρες!

 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε πως, εάν τα στοιχεία που παρατίθενται είναι ακριβή, η κατάσταση μπορεί ν' αντιμετωπιστεί. Επιφυλάχθηκε, ωστόσο, να πει περισσότερα, καθώς αναμένεται να καταθέσει στη σχετική δίκη την ερχόμενη Παρασκευή.

 

Τσιαμούλος:  Να γίνει ειδική συνεδρίαση για ΚΕΔΗΤ, διαχείριση απορριμμάτων και Βοσυνιώτειο.

 

Ο κ. Τσιαμούλος πρότεινε να μην είναι μόνο η ΚΕΔΗΤ αντικείμενο ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, αλλά και τα παραπάνω ακόμα δυο πολύ σημαντικά ζητήματα.

 

Βόσνος: Πρέπει ν' αντιμετωπίσουμε άμεσα το θέμα, είναι "σκιά" για την Τρίπολη!

 

"Να κλείσει άμεσα το θέμα της ΚΕΔΗΤ" ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βόσνος, καθώς αποτελεί μόνιμη "πηγή" δυσφήμησης της πόλης και του δημοτικού συμβουλίου. 

Ουσιαστικά, το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα σε "ειδική συνεδρίαση", κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.