Πολιτικη

Τρίπολη: "Εορταστική" η ατμόσφαιρα στο Συμβούλιο..

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019.

 

Στην "υιοθέτηση" της διοργάνωσης "Χριστουγεννιάτικης Αγοράς", με συμμετοχή και τοπικών επιχειρήσεων, μια δράση που είναι πολύ δημοφιλής σε χώρες του εξωτερικού, εστίασε ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Τζιούμης, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση με μόνο θέμα τις εορταστικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στην Τρίπολη.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος σ' επιλογές που έκανε ο Δήμος- όπως η συναυλία του κ. Μουζουράκη και η μη ύπαρξη "Λούνα Παρκ" στην Πλατεία του Άρεως-, δήλωσε πως θα κριθούν.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε αναλυτικά και στις αλλαγές που θα λάβουν χώρα τόσο όσον αφορά τη λειτουργία του "Χριστουγεννιάτικου Χωριού" όσο και στην παρουσία του κ. Μουζουράκη κατά την εκδήλωση της φωταγώγησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων- 11 Δεκεμβρίου 2019, υποστηρίζοντας πως το συνολικό κόστος για τις εκδηλώσεις θα είναι πολύ λίγο παραπάνω απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Η οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και η εκπεφρασμένη διάθεσή της να καταστεί η Τρίπολη το επίκεντρο των αντίστοιχων εκδηλώσεων, στο γεωγραφικό πλαίσιο της Περιφέρειας, επίσης αναφέρθηκε ως ένα σημαντικό στοιχείο των φετινών εορτασμών.

Να σημειώσουμε πως ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η παράταση ωραρίου για την περίοδο των εορτών, θέμα το οποίο τέθηκε εκτός των ήδη υπαρχόντων θεμάτων. Η παράταση του ωραρίου θα είναι, επί της ουσίας, μέχρι τις 03.00 και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου.

 

Σμυρνιώτης: Δεν ξεκινάμε καλά..

Παρότι συμφώνησε σε κάποιες από τις προτάσεις της δημοτικής αρχής, ο κ. Σμυρνιώτης χαρακτήρισε "λίγο υπερβολικό" το κόστος και "γραφικό" να πληρώνει ο Δήμος κάποια πράγματα, όπως η μεταφορά των δικών του υποδομών (ξύλινα σπιτάκια). Παρόλα αυτά, δήλωσε πως η παράταξη του θα ψηφίσει "παρών" για να μην προκαλέσει πρόβλημα στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης απάντησε, κυρίως σχετικά με το κόστος, παραθέτοντας συγκριτικά στοιχεία με εκδηλώσεις προηγούμενων χρόνων. Ουσιαστικά, τόνισε πως πέρσι οι εκδηλώσεις που έγιναν στην Τρίπολη- κυρίως, στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο- ήταν λίγο υψηλότερου κόστους απ' ότι αναφέρει η σχετική μελέτη για φέτος.

 

Παπαδημητρίου: Μεγάλο κόστος, μικρή χρονική περίοδος

Ο εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Παυλή κατηγόρησε τον κ. Δήμαρχο πως μετέρχεται τις ίδιες πρακτικές τις οποίες καταψήφιζε ως αντιπολιτευόμενος, ενώ και στα χωριά του Δήμου δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη εκδήλωση. 

Χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, "υπερβολική" την αύξηση κόστους των εκδηλώσεων, ειδικά, όπως είπε, εφόσον αφορά τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε πως η παράταξή του θα ψηφίσει- και αυτή- "παρών", "για να μην πάει η Τρίπολη να γιορτάσει Χριστούγεννα στο Παλλάδιο και στις Αραχαμίτες".

Ο κ. Παπαδημητρίου ήρθε σε αντιπαράθεση με τον κ. Τζιούμη, σχετικά με επιμέρους κόστη των εκδηλώσεων με τη σύγκριση ν' αφορά κυρίως τις περσινές εκδηλώσεις με τις φετινές, τον τρόπο με τον οποίο συμμετείχε πέρσι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και τη συνολική "εικόνα" των εκδηλώσεων.

 

Τσιαμούλος: Mια από τα ίδια, με αλλαγμένο.."ύφασμα"

Προχειρότητα και αντίστοιχες πρακτικές με προηγούμενα έτη διαπίστωσε ο κ. Τσιαμούλος όσον αφορά τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για τις εορτές. Επιφυλάχθηκε, ωστόσο, όσον αφορά τη δριμύτητα της κριτικής του, καθώς είπε πως είναι εν μέρει δικαιολογημένη κάποια προχειρότητα, λόγω του συντόμου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από την ανάληψη της Δημαρχίας από τον κ. Τζιούμη. Και αυτός δήλωσε πως θα ψηφίσει "παρών".

Κατσαφάνας: Να σταθούμε στους στόχους, όχι σε "μπακαλίστικες" λογικές

Ο προσφάτων ορισθείς ως Αντιδήμαρχος του Δήμου και συνεργαζόμενος με την παράταξη του κ. Δημάρχου, εστίασε στο πρόβλημα που όντως υφίσταται στα χωριά, τι τοπικές κοινότητας δηλαδή, που βρίσκονται μεταξύ υποβάθμισης και εξαφάνισης. 

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων εγκρίθηκε με σχετική πλειοψηφία.

Oπωσδήποτε, στο περιθώριο της συζήτησης, ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι προετοιμασίες για τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις, ενώ παραδέχθηκε πως όντως δεν υπήρξε φέτος η κατάλληλη μέριμνα για εκδηλώσεις στα χωριά, αναφέροντας πως εάν υπάρχει η δυνατότητα, θα διορθωθεί η παράμετρο αυτή. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.