Πολιτικη

Περιφέρεια: "Μπλόκο" στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής (video)

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου που εισηγήθηκε η Περιφερειακή Αρχή....

Οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης άσκησαν έντονη κριτική απέναντι στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για το 2020, ειδικού και γενικού χαρακτήρα, εκφράζοντας σωρεία ερωτημάτων σχετικά με την επιλογή τόσο των "Εκθέσεων" στις οποίες προτίθεται να συμμετάσχει η Περιφέρεια αλλά και για μια σειρά δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν.

Επίσης, η απουσία οιουδήποτε "brand name" στην εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής, προκάλεσε την αντίδραση- μέσω τοποθέτησης- της κ. Νικολάκου, η οποία ρώτησε αν "καταργείται". H εισηγήτρια της πλειοψηφίας, κ. Καλογεροπούλου, απάντησε πως δεν είναι το θέμα αν θα υπάρχει ή όχι συγκεκριμένο "brand name", αλλά σε ποιες μορφές τουρισμού θα εστιάσει ο Περιφερειακός σχεδιασμός.

Η κ. Καλογεροπούλου προκάλεσε ένταση εντός συμβουλίου όταν χαρακτήρισε "αναρμόδια" για το θέμα τη σύμβουλο της παράταξης του κ. Τατούλη, κ. Μπούζα, την οποία έσπευσε να "υπερασπιστεί" και η κ. Νικολάκου..

 

H αλλαγή στη θέση του Διευθυντή της σχετικής υπηρεσίας της Περιφέρειας

Η "fast track" αντικατάσταση του κ. Ψυχάρη με την κ. Καράμπελα, στη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας, χαρακτηρίστηκε ως "μεθόδευση", επί της ουσίας, από την κ. Νικολάκου, καθώς ο κ. Ψυχάρης είχε αρνητική θέση σχετικά με τον Περιφερειακό σχεδιασμό ενώ η κ. Καράμπελα τοποθετήθηκε- κατά την κ. Νικολάκου- στη θέση προκειμένου να συνυπογράψει μια εισήγηση χωρίς να την γνωρίζει.

Επιπρόσθετα, η κ. Νικολάκου δήλωσε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει κατατεθεί σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες στο Συμβούλιο και άρα θα πρέπει ν' αποσυρθεί. Ειδικότερα, δεν συνοδεύθηκε από απόφαση σχετικής "Εκτελεστικής Επιτροπής". 

Ο κ. Δέδες, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως δεν γίνεται να διεξάγεται συζήτηση τέτοιου είδους χωρίς να υπάρχει ένας απολογισμός της υφιστάμενης τουριστικής "στρατηγικής" της Περιφέρειας (σ.σ. "Μυθική Πελοπόννησος") και να γίνει η σχετική συζήτηση επάνω σε πραγματικά δεδομένα.

Νίκας: Δεν θα συνεχίσουμε ποτέ αυτό που παραλάβαμε!

"Έκπληκτος" δήλωσε ο κ. Νίκας από την συζήτηση στην Περιφέρεια, κατηγορώντας "κάποιους" για "ξερολισμό, εισαγγελική νοοτροπία και αλαζονεία". 

Πριν συνεχίσει την τοποθέτησή του, υπήρξε αντίδραση της κ. Νικολάκου και κατόπιν αντιπαράθεσή της με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Σκαντζό. Η κ. Νικολάκου ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο "ξερόλας" και ο Πρόεδρος της δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να σέβεται τον εκάστοτε ομιλητή. Η κ. Νικολάκου είχε αντίστοιχη αντιπαράθεση με τον κ. Σχοινοχωρίτη, ενώ σύντομη "οχλαγωγία" προκάλεσαν και οι αναφορές του κ. Νίκα σε χρήματα που δαπανήθηκαν σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Ο κ. Νίκας, αφού επανέλαβε για πολλοστή φορά πως δεν πιστεύει στην απλή αναλογική, συνέχισε λέγοντας πως "κάποιων ο λόγος έχει απύθμενο θράσος", διευκρινίζοντας πως δεν υβρίζει αλλά ασκεί κριτική. 

Επί της ουσίας, ο κ. Νίκας δήλωσε πως δεν παρέλαβε, ως Περιφερειάρχης, τίποτε, καμία οργανωμένη υπηρεσία και κατηγόρησε την παράταξη του κ. Τατούλη πως επιδιώκει την αποτυχία της παρούσας Περιφερειακής Αρχής.

Όσον αφορά την αλλαγή στη Διεύθυνση Τουρισμού, ο κ. Νίκας είπε πως δεν είναι διώκτης κανενός και επεσήμανε πως δεν υπήρχαν Διευθυντές- μόνιμου χαρακτήρα- στην Περιφέρεια αλλά μόνο "αναπληρωτές" για να υφίσταται "εξάρτηση" από την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας. Δεσμεύτηκε πως θα τοποθετηθούν μόνιμοι Διευθυντές, όπως προβλέπεται. Ταυτόχρονα, ωστόσο, τόνισε πως δεν θ' ανεχτεί συμπεριφορές που έχουν υποδειχθεί από άλλους σε υπηρεσιακά στελέχη, προκειμένου να παρακωλυθεί το έργο της Περιφερειακής Αρχής.

Τέλος, χαρακτήρισε "πλήρως αποτυχημένη" την προηγούμενη τουριστική "πολιτική", αλλά ζήτησε την απόσυρση του θέματος από το σημερινό Συμβούλιο. Προκληθείς δε από την κ. Νικολάκου, ο κ. Νίκας απηύθυνε στην τελευταία βαρείς χαρακτηρισμούς όπως "τελείωσες"..

"Τραγική", εν μέρει, η εικόνα της συνεδρίασης, γι' άλλη μια φορά...

 

To αποτέλεσμα: Απόσυρση του θέματος και, πιθανώς, σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο να υπάρξει και άλλη πρόταση για τον τουριστικό σχεδιασμό.

 

 

Ακολουθεί ενδεικτικό του κλίματος οπτικοακουστικό απόσπασμα...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.