Πολιτικη

Κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής στα σχολεία

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε και αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά μέσα από το σχολειό θα δίνεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής.

Η υπουργός ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε αλλαγή νοοτροπίας για να συνδεθεί η αξιολόγηση με την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Υπογράμμισε ότι στόχος είναι η αποκέντρωση στην παιδεία και πρόσθεσε ότι το σχολειό θα αποφασίζει στο εξής για τις εκδρομές (ψηφίστηκε για δημοτικά θα ακολουθούσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια).

Αναφορικά με τις απουσίες δήλωσε πως "η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαξε το καθεστώς και τις έκανε αδικαιολόγητες, είναι κάτι που μελετάμε", ενώ σχετικά με τις επιδόσεις, τόνισε πως στόχος είναι να προσμετράται η επίδοση του μαθητή και στις τρεις τάξεις του λυκείου και να μην εξαρτάται μόνο από μία χρονιά.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.