Πολιτικη

Γιαννακόπουλος: Nα διευκολύνουμε οικονομικά τους νέους

Το σχόλιο του πολιτευτή Αρκαδίας Νίκου Γιαννακόπουλου, για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός : ένα «ανάθεμα» που ήρθε από μακριά και που πρέπει όλοι μας να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην καθημερινότητα μας για να ξεφύγουμε πρώτα από όλα με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στην υγεία μας, στην υγεία όλων  των συμπολιτών μας. 

Πολύ σωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε πρώτα και πάνω από όλα την Υγεία των πολιτών. 

Τα υπόλοιπα έπονται…

Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεδειγμένα από τις  7 Ιουλίου 2019 και μέχρι σήμερα τα έχει πάει εξαιρετικά. Λίγοι ήμασταν αυτοί που ξέραμε τις ικανότητες του Μητσοτάκη και που πιστεύαμε εξ’ αρχής ότι θα τα καταφέρει. Κάποιοι περίμεναν σκεπτικοί, άλλοι περίμεναν στην γωνία … το πρώτο «στραβοπάτημα»…

Έλα όμως που ευτυχώς για την Ελλάδα, ευτυχώς για τους Έλληνες το «στραβοπάτημα» δεν έγινε ποτέ! Ο Μητσοτάκης αποδεικνύει καθημερινά ότι είχε και έχει όραμα και σχέδιο για την χώρα και είναι εξαιρετικά ικανός στο να αντιμετωπίζει με επιτυχία ξαφνικές και απρόβλεπτες καταστάσεις (βλ. γεγονότα στον Έβρο). Μάλιστα προσωπικά, εντύπωση μου δημιουργεί το γεγονός ότι πείθονται από την παρουσία του και οι πλέον δύσπιστοι μέχρι χθες. 

Ακόμη και σε απρόσμενες καταστάσεις το καράβι που λέγεται Ελλάδα είναι πλέον αξιόπλοο και αποφεύγει τις δυσκολίες, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα.

Όταν όμως πρέπει να γίνουν τεράστια πράγματα σε ελάχιστο χρόνο, μπορούν φυσικά να υπάρχουν και παραλείψεις, ακόμη και  αστοχίες. Μια ενδεχομένως παράλειψη και ύστερα από επικοινωνία μου με μεταπτυχιακούς φοιτητές της περιοχής μας είναι ότι ακόμη δεν έχει γίνει κάποια πρόβλεψη για μείωση των διδάκτρων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, αφού πλέον όλα τα μαθήματα γίνονται εξ’ αποστάσεως διαδικτυακά (e-learning).

Οφείλουμε να διευκολύνουμε οικονομικά τις νέες και τους νέους μας που παλεύουν καθημερινά για καλύτερη μόρφωση και την εξέλιξη των πνευματικών τους  δυνατοτήτων, που αύριο θα αποτελούν την κινητήρια δύναμη για την ουσιαστική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να διευκολυνθεί η ελληνική οικογένεια που παλεύει εδώ και χρόνια για να δώσει τα καλύτερα εφόδια στους νέους μας.

Όπως γίνεται λόγος τις τελευταίες μέρες για μείωση των διδάκτρων στα ιδιωτικά φροντιστήρια, έτσι πρέπει να γίνει για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στα δίδακτρά τους. Η πανεπιστημιακή κοινότητα είμαι σίγουρος ότι θα σταθεί στο ύψος της. 

Το παρών δημοσιεύεται προς ενημέρωση των αρμοδίων φορέων και θα τους αποσταλεί και προσωπικά. 

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ στο καθένα και στην κάθε μία ξεχωριστά από καρδιάς Καλή Ανάσταση και Καλό και Ευλογημένο Πάσχα. 

Με υγεία πάνω από όλα στα σπίτια σας.    

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ - M.Sc.

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  Ν.Δ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.