Πολιτικη

Παπαηλιού: "Κενό γράμμα" η εξ αποστάσεως διδασκαλία στην πανδημία

Οσα είπε κατά την ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά την ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής (26.5.2020) για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής: 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο οποίος συνιστά εκείνο το στοιχείο που θα καθορίσει το μέλλον (και) της χώρας σε συνθήκες ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης, παρέχει εφαρμογές σε πολλούς τομείς. 

Η τεχνολογία είναι το εργαλείο, όμως οι αποφάσεις είναι πολιτικές. Η πολιτική θέτει τις προτεραιότητες και τις προσανατολίζει προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού, πρέπει να διαχυθούν και στην ελληνική περιφέρεια, ώστε οι παρούσες περιφερειακές ανισότητες να μη διαιωνισθούν και κατά την «ψηφιακή» εποχή, μέσω του ψηφιακού αποκλεισμού και του ψηφιακού χάσματος.

Επομένως, πρέπει να αναδειχθούν εκείνοι οι τομείς που αποτελούν προτεραιότητες για την ελληνική περιφέρεια και στους οποίους, η περιφέρεια υστερεί. 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τομείς, στους οποίους πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, είναι, ενδεικτικά: 

-η διοίκηση, μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των Περιφερειών και των Δήμων,

-ο πρωτογενής τομέας, μέσω της «έξυπνης» γεωργίας για την οποία έχει παραχθεί έργο βάσης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,

-η εκπαίδευση, για την οποία η εξ αποστάσεως διδασκαλία, η οποία υποτίθεται ότι έλαβε χώραν κατά την περίοδο της πανδημίας, υπήρξε «κενό γράμμα», αφού αυτή προϋποθέτει τεχνολογικό εξοπλισμό (για τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών) τόσο των διδασκόντων όσο και των μαθητών που όμως δεν είχε διατεθεί από την κυβέρνηση,

-η υγεία, για την οποία οι εφαρμογές της τηλεϊατρικής, και όχι μόνον, είναι απαραίτητες.              

Όλα αυτά προϋποθέτουν την εξασφάλιση αποτελεσματικού internet και στην ελληνική περιφέρεια, πολλές περιοχές της οποίας δεν διαθέτουν και τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, που εμπεριέχονται στις ηλεκτρονικές εφαρμογές, η διαχείριση και ο έλεγχος των οποίων από τρίτους συνιστά κίνδυνο για την προσωπικότητα και την ιδιωτικότητα του ανθρώπου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.