Πολιτικη

Ο Δήμαρχος Τρίπολης απαντά "ζωντανά" στους δημότες

Σε μια σειρά από θέματα, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης, στη δεύτερη απευθείας επικοινωνία του με τους δημότες της πόλης, την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020.

Η δράση αυτή διεξάγεται μέσω των social media και συγεκριμένα του προσωπικού λογαριασμού του κ. Τζιούμη στο facebook. Πέρα από τα όσα ανακοίνωσε ο ίδιος στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Τζιούμης απάντησε και σ' ερωτήσεις δημοτών της Τρίπολης. 

Όπως γίνεται κατανοητό, οι ερωτήσεις αφορούσαν πολλές πλευρές της καθημερινότητας, όπως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αλλά και το πρόβλημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ υπήρξαν και προτάσεις περί "πολιτιστικής αναβάθμισης" της πόλης.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Τρίπολης ανακοίνωσε πως θα ανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία, θα δημιουργηθεί Δημοτική Πινακοθήκη στο κτίριο Τσιχριτζή ενώ θα υλοποιηθούν και άλλες δράσεις που, ουσιαστικά, είχαν οδηγηθεί σε "τέλμα", κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Eπιπρόσθετα, αναφέρθηκε σε υφιστάμενες δομές, όπως το οδικό δίκτυο, όπου θα γίνουν μεν παρεμβάσεις αλλά, όπως τόνισε ο κ. Τζιούμης, η κακή κατάσταση των δρόμων, για παράδειγμα, οφείλεται και στην προηγούμενη "αδράνεια", καθώς άσφαλτος δεν είχε "πέσει" επί χρόνια.

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπήρξε "ειδική" αναφορά από τον κ. Τζιούμη, τόσο για το "είδος" των εκδηλώσεων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν αυτές, λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τζιούμης δήλωσε πως θ' ανακοινωθεί το σχετικό πρόγραμμα σύντομα, ενώ ανέφερε πως θα υπάρξουν εκδηλώσεις "θερινού σινεμά" στην πόλη, με τις προβολές να γίνονται σε διάφορους χώρους.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως, πέρα από τον τρόπο με τον οποίο αναμένεται να "λειτουργήσει" η απευθείας επικοινωνία του Δημάρχου Τρίπολης με τους πολίτες, πρόκειται για μια προσωπική προεκλογική δέσμευση του κ. Τζιούμη, στο πλαίσιο της λεγόμενης "transaparency"- της ανοικτής, δηλαδή και "διαφανούς" σχέσης που οφείλει να διέπει μια δημοτική αρχή σε σχέση με τους δημότες μιας πόλης.

Η επικοινωνία αυτή θα συνεχιστεί, την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, σε ώρα η οποία θ' ανακοινώνεται εγκαίρως προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες της Τρίπολης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.