Πολιτικη

Βρούτσης: Αύξηση προκαταβολής των προσωρινών συντάξεων κατά 20%-30%

Αύξηση του ποσοστού της προσωρινής σύνταξης προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και τον Γιώργο Αυτιά.

Όπως είπε, με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, θα αυξηθεί το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης από το 50% στο 80% για τους μισθωτούς και στο 70% για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ.

«Αυτό θα γίνει και με αναδρομική καταβολή, για να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να έχει ένα υψηλότερο εισόδημα τη δύσκολη αυτή περίοδο» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι θα υπάρχει και ειδική διάταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, η οποία θα επιτρέπει τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης στη συγκεκριμένη κατηγορία. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε την όσο το δυνατόν γρηγορότερη καταβολή του εφάπαξ.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.