Πολιτικη

Αυτοψία Γούργαρη στις ζημιές που προκλήθηκαν στην Κανδήλα

Να καταγραφούν τώρα οι ζημιές από τη χαλαζόπτωση και να αποζημιωθούν οι αγρότες στο 100% της ζημιάς.

Την Κανδήλα επισκέφτηκε χθες ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βαγγέλης Γούργαρης. 

Συναντήθηκε και συνομίλησε με αγρότες που οι καλλιέργειές τους καταστράφηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες, κυρίως στην ντοματοκαλλιέργεια και τα αμπέλια, με βαρύτατες οικονομικές συνέπειες για την περιοχή.

Οι αγρότες είναι ανήσυχοι και αγανακτισμένοι, φοβούνται ότι για άλλη μια φορά οι εκτιμητές θα πάνε στην περιοχή πολύ αργά και ότι οι καταγραφές θα είναι πολύ μικρότερες από τις ζημιές που έπαθαν οι καλλιέργειές τους.

Φοβούνται ότι θα επαναληφθούν παλαιότερα φαινόμενα όπου ενώ η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική, στη συντριπτική πλειοψηφία οι ζημιές εκτιμήθηκαν πολύ κάτω από τις πραγματικές ζημιές και μόνο σε ελάχιστες (2-3) περιπτώσεις η εκτίμηση ήταν κοντά στην πραγματικότητα. 

Ήταν κοινή η διαπίστωση ότι ο ΕΛΓΑ που αντλεί το σύνολο των εσόδων του από τους αγρότες και μάλιστα τα εισπράττει προκαταβολικά, συστηματικά αποφεύγει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για αποζημιώσεις από τις καταστροφές. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κάλεσε τους αγρότες να οργανώσουν τον αγώνα τους, να διεκδικήσουν να αποζημιωθούν στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν και για να επιλυθούν τα τοπικά και γενικότερα προβλήματα που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν δουλεύοντας στα χωράφια τους. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση όπως πάντα θα είναι δίπλα τους στους δίκαιους αγώνες τους.   

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.