Εκλογες 2019

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης στον "στίβο" του Αrcadia 93.8 (video)

Η συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Τρίπολης, κ. Γιάννη Σμυρνιώτη στον arcadia 93.8 και το Νίκο Γρίτση, στο χώρο του Δ.Α.Κ. Τρίπολης.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Νέα Τρίπολη" βρέθηκε σ' ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης και περιέγραψε το σχεδιασμό του για το μέλλον της αρκαδικής πρωτεύουσας αλλά και την επαναφορά του "αυτονόητου", σε ότι αφορά τη λειτουργία του Δήμου.

Ο κ. Σμυρνιώτης έθιξε τα παρακάτω "ακανθώδη" ζητήματα που "ταλαιπωρούν" τους δημότες:

Δ.Α.Κ. Τρίπολης-Πλατεία Άρεως

O πρώην Δήμαρχος Τρίπολης υποστήριξε πως  έχει γίνει μια προσπάθεια, διαχρονικά, αλλά τώρα θα πρέπει να περάσουμε στην επόμενη ημέρα. Δήλωσε, χαρακτηριστικά, πως "Τα έργα γίνονται, καλώς γίνονται, αλλά θέλουν και μια συντήρηση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βάζουμε στόχους βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους." 

Ειδικά για το Δ.Α.Κ Τρίπολης ανέφερε πως βρίσκεται σε κακή κατάσταση και το γεγονός ότι υπογράφτηκε από τον Υπουργό να γίνει μια χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Φιλόδημος", περίπου 600.000,00 ευρώ, για ν' αντικατασταθεί ο τάπητας, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δίνονται χρήματα κάθε χρόνο για να γίνεται μια στοιχειώδη συντήρηση. Επεσήμανε πως το στάδιο δίνει μια διέξοδο σε πολλούς συμπολίτες μας, ειδικά αυτή την περίοδο, και θα μπορούσε να φιλοξενεί αθλητικές διοργανώσεις πολλών επιπέδων, προκειμένου να ενισχυθεί και η επισκεψιμότητα της πόλης. Δεσμεύτηκε δε πως μια δημοτική αρχή υπό τον ίδιο θα προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης όσο δυνατόν πιο σύντομα.

Αναφορικά με την Πλατεία του Άρεως, η ανάπλαση της οποίας υλοποιήθηκε επί δικής του Δημαρχίας, ο κ. Σμυρνιώτης εστίασε και πάλι στο θέμα της συντήρησης, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα φθορών οι οποίες θα έπρεπε να αποκαθίστανται άμεσα, με φροντίδα των δημοτικών υπηρεσιών.

 

Αδέσποτα-Σκουπίδια-Δρόμοι

Αναφορικά με τα αδέσποτα, ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζεται "ένταση"-πρακτική την οποία ακολούθησε ο ίδιος αλλά δεν συνέχισε η νυν δημοτική αρχή, όπως είπε-, και συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων ώστε να δημιουργηθεί "δίκτυο υιοθεσιών" αλλά και να υπάρξει επαρκής έλεγχος. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε πως "το χάλι που επικρατεί θα το μαζέψουμε".

Για το ζήτημα των απορριμμάτων, ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε πως το πρόβλημα δεν λύνεται με "τσιτάτα", αναφερόμενος στις πρακτικές που ακολούθησε η απερχόμενη δημοτική αρχή με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί "χωματερή" κοντά σε δασική περιοχή (Άγιος Βλάσης). Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της διαχείρισης που έγινε επί δικής του δημαρχίας, καθώς, όπως είπε, ο χώρος της Αγίας Τριάδας που είχε χαρακτηριστεί "σταθμός μεταφόρτωσης", ήταν καταλληλότερος του Αγίου Βλάση. Από εκεί και πέρα, ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε πως αφού ο Δήμος δεν έχει καμία δουλειά με τη διαχείριση αλλά έχει την ευθύνη μόνο της αποκομιδής, ουσιαστικά δεν είναι δική του αρμοδιότητα η πλήρης επίλυση του θέματος. Ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να δοθεί λύση και, όπως φαίνεται, αυτή θα είναι να προχωρήσει η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Πελοπόννησο. Δεσμεύτηκε δε πως αυτό που θα κάνει ο ίδιος, θα είναι να δημιουργήσει δίκτυο μεταφοράς των απορριμμάτων για να μειωθεί το κόστος.

Στην οδοποιία, αφού παρέθεσε τα διαχρονικά στοιχεία των τεχνικών προγραμμάτων του Δήμου αλλά και των απολογισμών που, όπως είπε, αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφισβήτησης ποιος έκανε έργα για τη βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου σ' ένα ανεκτό επίπεδο, κατηγόρησε τη σημερινή δημοτική αρχή πως έχει ολιγωρήσει χαρακτηριστικά στο συγκεκριμένο πεδίο. Επεσήμανε δε πως ο ίδιος ως Δήμαρχος είχε κατορθώσει να εφαρμόσει ένα σύστημα αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων υποδομής, παρότι έπρεπε να αντιμετωπίσει και γραφειοκρατικά κωλύματα λόγω της "Καλλικρατικής" μεταρρύθμισης και της συνένωσης των όμορων Δήμων με αυτόν της Τρίπολης.

ΚΕΔΗΤ-Πολιτισμός

Ο κ. Σμυρνιώτης εστίασε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, η οποία διαχειριζόταν ένα σημαντικό κομμάτι των θεμάτων πολιτισμού-ως "διάδοχος" και του Κέντρου Καλλιτεχνικής Πράξης-, αλλά έχει ουσιαστικά σταματήσει να λειτουργεί. Αυτό έχει επηρεάσει και τις υπόλοιπες δομές που διαχειρίζεται η επιχείρηση, με αποτέλεσμα να έχουμε και παύση λειτουργίας παιδικών σταθμών, για παράδειγμα. Σε γενικές γραμμές, ο επικεφαλής της παράταξης "Νέα Τρίπολη" περιέγραψε ένα ιδιαίτερα υποβαθμισμένο επίπεδο πολιτιστικών εκδηλώσεων, λέγοντας, χαρακτηριστικά: "Όταν δεν πάνε οι ίδιοι οι Σύμβουλοι στις εκδηλώσεις, δεν μπορεί να έχεις μετά την απαίτηση από τον κόσμο ν' ακολουθήσει. Πρέπει να μπουν όλα σε νέα βάση και αυτό θα γίνει." 

Εκλογές 2014-Η "απροσδόκητη" ήττα

"Ίσως να έγιναν κάποια λάθη τότε", δήλωσε ο κ. Σμυρνιώτης, τονίζοντας πως απέναντί του βρέθηκαν άνθρωποι "αμετροεπείς, που έταζαν στους πάντες τα πάντα". Επίσης, αναφέρθηκε και στο πολιτικό "κλίμα" που επικρατούσε πανελληνίως τότε και έχει διαφοροποιηθεί πλήρως τώρα. Υποστήριξε πως η "Νέα Τρίπολη" απέδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί την "κρίση", όταν αυτή ήταν στο χειρότερό της σημείο, είτε βρίσκοντας εναλλακτικές λύσεις για τη μη κατάργηση παραρτημάτων κρατικών υπηρεσιών είτε υλοποιώντας κοινωνικού τύπου δράσεις. 

Η "επόμενη μέρα"

Στη γεωγραφική θέση της Τρίπολης, "ποντάρει" πολλά ο υποψήφιος Δήμαρχος, επισημαίνοντας πως πρέπει να επιβληθεί πως η πόλη είναι το διοικητικό κέντρο της Πελοποννήσου και να υποστηριχθεί η τοπική παραγωγή προϊόντων. 

Όσο για το τι πιστεύει για τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου και ποιον "προτιμά" ως αντίπαλο στο δεύτερο γύρο, εφόσον και ο ίδιος "προκριθεί", η απάντηση στο βίντεο της συνέντευξης παρακάτω..

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.