Εκλογες 2019

Κατσαφάνας: "Πόλη χωρίς όραμα είναι νεκρή" (photos)

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Κατσαφάνας εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο την Τρίτη, 7 Μαΐου 2019.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Ανασυγκρότηση για το Δήμο Τρίπολης" παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του αλλά έδωσε και έναν "πυκνό" ,διανθισμένο με παραδείγματα λόγο περί των βασικών προτεραιοτήτων της παράταξής του σχετικά με την αναδιάταξη του Δήμου Τρίπολης.

Ο κ. Κατσαφάνας προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την ενεργειακή αναβάθμιση της Τρίπολης- μέσω προγράμματος εξοικονόμησης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας η οποία, όπως είπε, σήμερα κοστίζει 1.5 εκατομ. ευρώ ενώ μπορεί με την κατάλληλη επένδυση να είναι δωρεάν για μια 25ετία-, όσο και για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, ενοποιώντας, ουσιαστική τη διαχείριση των υπαρχουσών δομών αλλά και δημιουργώντας καινούργιες, όπως το "Πάρκο της Περιβαλλοντικής Συνείδησης."

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαφάνα, το παραπάνω θα μπορούσε να αποτελεί κάτι μοναδικής σπουδαιότητας, σε παγκόσμιο επίπεδο, με χρηματοδότηση απευθείας από τα ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου εκ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οπωσδήποτε, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης τόνισε την ανάγκη αλλαγής φιλοσοφίας στη διοίκηση του Δήμου, δηλώνοντας πως η παράταξή του θα εισαγάγει καινοτόμες πρακτικές όπως ο "συμμετοχικός προγραμματισμός", η "λογοδοσία" και σύγχρονες μέθοδοι ενίσχυσης του αγροτικού και, εν γένει, πρωτογενούς τομέα.

"Αίσθηση" προκάλεσαν δυο " αποστροφές" του λόγου του κ. Κατσαφάνα, ο οποίος, ουσιαστικά, επεσήμανε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί το φαινόμενο αποχής των νέων από τη συμμετοχή στα κοινά- με αποτέλεσμα ν' ασκείται εκ του ασφαλούς κριτική στον εκάστοτε Δήμαρχο, αλλά και να "αφήνεται" μονίμως η διοίκηση στις μεγαλύτερες γενεές-.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως ο σχεδιασμός για μια πόλη δεν μπορεί να περιστρέφεται γύρω από προβλήματα της λεγόμενης "καθημερινότητας"- όπως το οδικό δίκτυο και τα αδέσποτα-, καθώς αυτά θα έπρεπε, αυτονοήτως, ν' αντιμετωπίζονται σε καθημερινή βάση από τις υπηρεσίες. Για τις τελευταίες αυτές, ο επικεφαλής της "Ανασυγκρότησης" δήλωσε πως πρέπει ν' αναβαθμιστούν και να πάψουν να είναι "έρμαια" της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα μπροστά από το εκλογικό κέντρο της παράταξης του κ. Κατσαφάνα στην αρχή του πεζοδρόμου της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Ρουμελιώτης, ο Πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, κ. Μποροβήλος και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, κ. Καϋμενάκης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.