Εκλογες 2019

Αρκαδία: "Γκρίνια" στον ΣΥΡΙΖΑ, "Χαμός" στη Ν.Δ.

Οι Βουλευτικές Εκλογές έρχονται σύντομα και τα δυο κόμματα εξουσίας προετοιμάζονται "πυρετωδώς"..

Στην Αρκαδία, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου "ήρεμα", ούτε όσον αφορά το κυβερνών κόμμα-μέχρι και την ώρα που γράφεται το παρόν άρθρο..- ούτε την βασική διεκδικήτρια της εξουσίας..

Η Ν.Δ. βγήκε "τραυματισμένη" από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και γίνονται προσπάθειες να "αμβλυνθούν" οι δυσάρεστες εντυπώσεις ή, έστω, οι όποιες εσωτερικές αντιπαραθέσεις να μείνουν, καθαρά, εντός κόμματος. Ειδικά αυτή την περίοδο, που η "γαλάζια" παράταξη βλέπει ως πολύ ρεαλιστική την προοπτική "κατάκτησης" της πολυπόθητης αυτοδυναμίας και, ως ένα από τα βασικά "μότο" της προεκλογικής της προσπάθειας είναι η φράση: "Ενώνουμε τους Έλληνες".

Φαντάζεστε πως θα φαινόταν αν προέκυπτε, έστω τοπικά, πως η παράταξη δεν μπορεί καν να ενώσει τα ίδια της τα στελέχη..

Ούτως ή άλλως, τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών μπορεί να μην δημιουργούν ιδιαίτερη αισιοδοξία ως προς την πιθανότητα και δεύτερης έδρας στην Αρκαδία για τη Ν.Δ. αλλά έχουν "ανοίξει" την όρεξη σε πολλούς, καθώς θεωρείται πως είναι εύκολο να αυξήσει κατά πολύ το ποσοστό της η Ν.Δ. στην Αρκαδία, υπό κάποιες "αυστηρές" προϋποθέσεις..

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, εκ των πραγμάτων, δεν θα μπορούσε παρά να αισθάνεται "πίεση" λόγω της καθίζησής του σ' ολόκληρη την Επικράτεια, ακόμα κι αν αυτή η "πτώση" της εκλογικής τους επιρροής ήταν, εν πολλοίς, αναμενόμενη.

Στην Αρκαδία, ωστόσο, υπήρχαν βάσιμες ελπίδες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές-για τους επίσημα στηριζόμενους από το κυβερνών κόμμα.

Η σαφής αποτυχία του κόμματος να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως "κατέρρευσε", δημιουργεί "γκρίνια" και αντιδράσεις. Οι τελευταίες ξεκινούν από.."ψηλά" και κατευθύνονται "χαμηλά", για ευνόητους λόγους. Κάποιοι έκαναν λάθος επιλογές και στην πολιτική, που όλα κρίνονται-καλώς ή κακώς-εκ του αποτελέσματος, θα πρέπει να υπάρξει το αντίστοιχο κόστος.

Είναι δεδομένο, όμως, πως δύσκολα θα προχωρήσει η ηγεσία του κόμματος σ' "εκκαθαρίσεις" προεκλογικά, καθώς ζητούμενο και για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η λεγόμενη "συσπείρωση". Φυσικά, κάποιες εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας μιλάνε γι' "αποκεφαλισμούς" εδώ και τώρα, αλλά υπάρχουν και οι πιο μετριοπαθείς τέτοιες..

Σε τελική ανάλυση, αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες δεν είναι οι προσωπικές "έριδες, φιλοδοξίες" ή και οι ανάγκες για "επιβίωση" των απανταχού "στελεχών" αλλά η επόμενη ημέρα μιας χώρας που έχει ταλαιπωρηθεί πελιστάκις από "προσωπικές στρατηγικές" και τακτικές "καμμένη γης"..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.