Εκλογες 2019

Ο Γιώργος Παπαηλιού σε χωριά της Αρκαδίας

Ο υπ. βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουνίου, επισκέφθηκε τα χωριά Νεοχώρι, Ζευγολατιό και Κανδήλα, που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα.

"Κατά τη συζήτηση με πληγέντες αγρότες-παραγωγούς, ο Γιώργος  Παπαηλιού, μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής :                        

Τα τελευταία έντονα και συνεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα (χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες κλπ) έπληξαν τις αγροτικές καλλιέργειες πολλών περιοχών της Αρκαδίας, μεταξύ των άλλων, και  των χωριών Κανδήλα, Νεοχώρι και Ζευγολατιό. Η καταστροφή στις ντομάτες, στις πατάτες, εν γένει στα κηπευτικά, στα σιτηρά αλλά και σε  δενδρώδεις καλλιέργειες (μηλιές, αχλαδιές, κερασιές κλπ) υπήρξε ολοκληρωτική. 

Ο ΕΛΓΑ πρέπει να κινήσει αμέσως, χωρίς καθυστέρηση    τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες. Οι δε εκτιμήσεις των αρμοδίων γεωπόνων πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στο πλαίσιο της νομιμότητας, αλλά και του είδους και του μεγέθους των πραγματικών ζημιών που οι  παραγωγοί υπέστησαν. 

Ο Γιώργος Παπαηλιού  συμφώνησε να ζητηθεί από κάθε αρμόδιο έκτακτη ενίσχυση οποιασδήποτε μορφής  για τους αγρότες-παραγωγούς, ώστε «να σταθούν στα πόδια τους».

Ενημέρωσε δε τους αγρότες, ότι, αμέσως μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις εξ αυτών προκληθείσες καταστροφές, σε επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ συμφωνήθηκε οι διαδικασίες να κινηθούν τάχιστα  και οι αποζημιώσεις να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ζημιές στο πλαίσιο της νομιμότητας. 

Για τις υπόλοιπες ζημίες στις υποδομές και αλλού, πρέπει επίσης να  κινηθούν τάχιστα οι αρμόδιες Αρχές (περιφέρεια, δήμοι), ώστε να αποκατασταθεί η βατότητα των δρόμων κλπ. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τη διαδικασία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση."

ΔΤ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.