Εκλογες 2019

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο ο Γ. Παπαηλιού

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, ο υπ. βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού επισκέφθηκε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, συνομίλησε με το προσωπικό και επισκέπτες, άκουσε προβλήματα και εξήγησε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας. 

"Την περίοδο των «μνημονιακών» πολιτικών, οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού (γιατροί, νοσηλευτές κλπ), το κράτησαν όρθιο. Το νέο θεσμικό πλαίσιο της πολιτικής υγείας, οι νέες δομές, οι προσλήψεις νέου ιατρικού, παραιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, ακόμη όχι επαρκείς λόγω δημοσιονομικών συνθηκών, επιτρέπουν την περαιτέρω αναβάθμισή του. 

Η ένταξη του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην κατηγορία Α΄ προσφέρει δυνατότητες, αρκεί  αυτή η αναβάθμιση να μην παραμείνει «στα χαρτιά», αλλά να είναι ουσιαστική. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει και η λειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη που μεταφέρεται από τη Σπάρτη.

Η λειτουργία Ψυχιατρικής Κλινικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο αποτελεί τομή στον τομέα της ψυχικής υγείας και αφετηρία για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ψυχιατρικής φροντίδας σε ένα σύγχρονο περιβάλλον

Στη συνέχεια επισκέφθηκα το παράρτημα του ΕΚΑΒ και συνομίλησα με το Διευθυντή και το προσωπικό του.

Το ΕΚΑΒ βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για τη ζωή και την υγεία των πολιτών. Παρά δε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού και τη σταδιακή ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων, ανταποκρίνεται στην αποστολή του.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του  ΕΚΑΒ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημαντική εξέλιξη αποτελεί η ένταξη της ειδικότητας του διασώστη (πλήρωμα ασθενοφόρου) στις ειδικότητες του ΙΕΚ Τρίπολης. Και αυτό, διότι το Παράρτημα του ΕΚΑΒ στην Τρίπολη καλύπτει ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου (πλην Κορινθίας) και οι ανάγκες για διασώστες είναι μεγάλες, όπως επίσης  και η αντίστοιχη ζήτηση από πλευράς νέων ανθρώπων.  

Είναι αναγκαίοι ο συντονισμός και η συνέργεια του ΕΚΑΒ κυρίως με τα Κέντρα Υγείας της Γορτυνίας και της Κυνουρίας, που βρίσκονται σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές και είναι υποστελεχωμένα από πλευράς οδηγών ασθενοφόρων. Η πρόταση του Γιώργου Παπαηλιού για την ίδρυση σταθμών του ΕΚΑΒ στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας σε θέσεις που θα επιλεγούν και που θα διευκολύνουν τη μεταφορά ασθενών από τα Κέντρα Υγείας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και πάντως για τη δημιουργία κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ, παραμένει επίκαιρη και η σχετική προσπάθεια θα συνεχιστεί. "

ΔΤ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.