Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εορτασμός Γρηγορίου Ε' από την Αδελφότητα Δημητσανιτών

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε ο εορτασμός του Εθνομάρτυρα Γρηγορίου Ε’ Πατριάρχου Κων/πολεως από την Αδελφότητα Δημητσανιτών στην Μητρόπολη Αθηνών, όπου βρίσκεται η λάρνακα του, χοροστατώντας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.Κ. Ιερεμία, την Κυριακή (15/4).

Πλήθος κόσμου και Δημητσανιτών τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή ενώ παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του Νομού Αρκαδίας κ. Γ. Παπαηλίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο Κων. Βλάσης από την Ν.Δ., ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιαν. Γιαννόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας έγινε Δοξολογία τιμώντας την συμβολή του Εθνομάρτυρα Γρηγορίου Ε’ στον απελευθερωτικό αγώνα για την εθνική μας παλιγγενεσία με ομιλητή τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Κ. Ιερεμία, ο οποίος εξήρε το έργο και την θυσία του. 

Μετά το πέρας η αδελφότητα Δημητσανιτών παρέθεσε κέρασμα σε διπλανή καφετέρια όπου παρακάθισαν όλοι επίσημοι και συμπατριώτες. 

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Δημητσανιτών τους ευχαριστούν όλους όσους παραβρέθηκαν στον εορτασμό και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτυνίας και Μεγαλουπόλεως κ. Κ. Ιερεμία.

Χρόνια Πολλά – Χριστός Ανέστη

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.