Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εγκαίνια μνημείου Αρκάδων πεσόντων 1940-1941 (video, photos)

Την Πέμπτη (26/4) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μνημείου Αρκάδων πεσόντων, του έπους 1940-41, στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τρίπολης.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε, καθώς και σχολεία της Τρίπολης.

Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την πολιτική,στρατιωτική ηγεσία και εκπρόσωποι της εκκλησίας.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Αρχιτέκτονας Αργύρης Πετρονώνης, καθηγητής της Πολυεχνικής Σχολής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέλαβε τη μελέτη και την επίβλεψη, στη μνήμη του αδερφού του, Ανθυπολοχαγόυ Μιχάλη Αποστολόπουλο ή Πετρονώτη, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο Μάλι-Σπατ, χρηματοδοτούμενο από την αείμνηστη αδερφή του Κάντως Παπαοικονόμου το Γένος Αποστολοπούλου Πετρατώνη.

Ο Γενικός Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη στάση του Ελληνικού Στρατού Ξηράς απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

"Ο ελληνικός στρατός σέβεται τις παραδόσεις του, οι ρίζες και η ιστορία του ακουμπούν πάνω σε ιστορίες ηρώων."

 

Δείτε το βίντεο από τα εγκαίνια...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.