Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ένας.. "Γυάλινος Κόσμος" στην Τρίπολη (video, photos)

Από την Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης παρουσιάζει το έργο του Τενεσί Ουίλιαμς "Ο Γυάλινος Κόσμος" 

 

Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό έργο του διάσημου συγγραφέα, που πραγματεύεται, με αριστοτεχνικό τρόπο, τις αναμνήσεις του ιδίου από τη συμβίωση με τη μητέρα και την αδελφή του.

 

Ο Ουίλιαμς, υπεύθυνος, όσο λίγοι δημιουργοί, για τον ριζοσπαστικό εκσυγχρονισμό του παγκοσμίου θεάτρου, θέλησε με αυτό το έργο να "ξορκίσει" τους "δαίμονες" που τον βασάνιζαν από τη στιγμή που εγκατέλειψε την οικογένειά του, ανίκανος να συμβιβαστεί με τη "μετριότητα" μιας τακτοποιημένης ζωής. 

 

"Ο Γυάλινος Κόσμος" αποτελεί μια σπάνια περίπτωση στην παγκόσμια δραματουργία, όχι μόνο γιατί η δράση είναι, ταυτόχρονα, "εξωτερική" και "εσωτερική"-δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο θεατή να βρει τα δικά του στοιχεία ταύτισης με τους ρόλους, απ' όποια χώρα κι αν προέρχεται-, αλλά και γιατί ο ίδιος ο συγγραφέας παρουσιάζεται στο έργο και, μάλιστα, παίζει και το ρόλο του αφηγητή (Τομ). 

 

Οι χαρακτήρες δε της μητέρας (Αμάντα) και της κόρης (Λάουρα), είναι από εκείνους που έχουν καθιερώσει μεγάλες πρωταγωνίστριες του Θεάτρου σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως είναι, για παράδειγμα, η Έλλη Λαμπέτη-βλέπε πρόγραμμα της παράστασης.

 

Η απόδοση του έργου από τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης προσπαθεί να μείνει "πιστή" στο πνεύμα του συγγραφέα, ενώ χρησιμοποιεί τα εξωτερικά στοιχεία (σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς και μουσική) άλλοτε με στόχο να προσδώσει τον επιβεβλημένο νατουραλισμό στη φυσιογνωμία του έργου και άλλοτε να προσεγγίσει τις λεπτές, συναισθηματικές αποχρώσεις του.

 

Οι παραστάσεις θα δίνονται έως και τις 23 Μαιου, στα εντευκτήρια της Θεατρικής Ομάδας-Πεζόδρομος Οδού Φιλελλήνων, αριθμός 8-, στις 9.00 το βράδυ.

 

Ο περιορισμένος αριθμός των θέσεων που διατίθενται, καθιστά, μάλλον, απαραίτητο να κάνετε κράτηση στο τηλέφωνο 2710-242126, μεταξύ 17:30-20:00 καθημερινά.

 

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελάκου και τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Αντωνία Μπαντούνα (Αμάντα), Νίκος Μπουρεξής (Τζιμ), Αθανασία Ρουσάλη (Λάουρα) και Κώστας Σκιντζής (Τομ).

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.