Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ολοκληρώθηκε o αγώνας "slow biking" (video,photos)

Το Σάββατο (12/5) και ώρα 11 π.μ., πραγματοποιήθηκε αγώνας αργής ποδηλασίας ενάντια στο ντόπινγκ, στην Πλατεία Άρεως, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας slow biking ενάντια στο ντόπινγκ, στην Πλατεία Άρεως. Η Πλατεία γέμισε από παιδιά πολλών ηλικιών που με τα ποδήλατα και τις φωνές τους έδωσαν μια ευχάριστη νότα σε αυτήν την εθελοντική δράση, με τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ να έχουν πρωταρχικό ρόλο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Θεοδωρακόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, κ. Κουκάκης, ενθαρρύνοντας τα παιδιά για την προσπάθειά τους.

Το έργο #DopOut που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα #ErasmusPlus - για τον Αθλητισμό, απευθύνεται σε νέους (15 -18 ετών) σχετικά με το ντόπινγκ και την "φαρμακολογική ρύπανση" (χρήση ναρκωτικών και συνταγογραφούμενων φαρμάκων) στον αθλητισμό.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) και η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI) και δράσεις πραγματοποιούνται σε 5 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία).

Στην Ελλάδα, το έργο υλοποιείται στην Θεσσαλονίκη και την Τρίπολη από την Πράσινες Διαδρομές Κοιν.Σ.Επ ως εθνικός εταίρος σε συνεργασία με την σχολική μονάδα του Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του 1ου ΕΠΑΛ Επαγγελματικού Λυκείου Τρίπολης.

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.