Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Έναρξη Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων (video, photos)

Με την επιβεβλημένη τελετή αγιασμού, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου, ξεκίνησε τις εργασίες του το Ένατο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αποδήμων Αρκάδων.

Να σημειώσουμε πως το Συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Ιουλίου 2018, λαμβάνει δε χώρα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Ωστόσο, περιλαμβάνει και δράσεις σε άλλους χώρους, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το σχετικό πρόγραμμα.

 

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, η οποία κηρύχθηκε από τον Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρκάδων, κ. Γιαννακάκο, απηύθυναν, μεταξύ άλλων, χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Κουίκ, οι Βουλευτές Αρκαδίας κ. Παπαηλιού και Βλάσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης και ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Παυλής.

 

Θα πρέπει να τονιστεί πως στο Συνέδριο συμμετέχουν οι Παναρκαδικές Ομοσπονδίες Η.Π.Α., Αυστραλίας και Καναδά ενώ βασικός στόχος του είναι, μέσα από τη διαβούλευση αλλά και τις επαφές των αποδήμων με τις κατά τόπους αρχές, να δημιουργηθούν οι βέλτιστες πολιτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη της Αρκαδίας.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.