Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Πόσο η φόρα ήταν μεγάλη"... στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης! (photos)

Το βράδυ της Παρασκευής, 9 Νoεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου "Πόσο η φόρα ήταν μεγάλη", στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. 

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης και οι Εκδόσεις Αλεξάνδρεια παρουσίασαν το βιβλίο "Πόσο η φόρα ήταν μεγάλη" του Μάκη Παπούλια.

Ο Μάκης Παπούλιας, με μια γεμάτη ζωή, έβαλε στο χαρτί ιστορίες και μνήμες αγωνιστικές. Ο Μάκης Παπούλιας, ήταν από τα διακριθέντα στελέχη του φοιτητικού κινήματος και των νεολαιίστικων οργανώσεων της Αριστεράς πριν από την Δικτατορία.

Ο συγγραφέας του βιβλίου "Πόσο η φόρα ήταν μεγάλη..." - μια συνοπτική αυτοβιογραφία του- δίνει μια εικόνα της μεταπολεμικής Ελλάδας, μέσα από την καθημερινή αγωνία για τον επιούσιο μιας οικογένειας με την στάμπα της ΕΑΜικης καταγωγής.

Για το έργο μίλησαν οι: Νίκος Δελφάκης Δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, πρώην Πρόεδρος Φ.Ο.Τ Γεώργιος Κωστούρος, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί τιμή Κώστας Μαρινάκος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Σπυρόπουλος Δημοσιογράφος.

Ένας εκ των ομιλητών ανέφερε πως το βιβλίο "κάνει απογραφή και καταγραφή της σύγχρονης ιστορίας".

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα. Εύη Μεντή Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης. Kατά τη διάρκεια της βραδιάς αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Όλγα Νικητάκη, μέλος της Θεατρικής Ομάδας Tρίπολης.

Να σημειώσουμε πως την εκδήλωση τίμησαν πολιτικοί παράγοντες, φορείς και βιβλιόφιλοι πολίτες της Τρίπολης.

Τέλος, να αναφέρουμε πως έγινε αναφορά στην Αρκαδιανή καθώς ο συγγραφέας συνέβαλε στην ίδρυσή της. 

Η Αρκαδιανή είναι μια επιχείρηση με πολλές δραστηριότητες - εστιατόριο, κάνει παραγωγή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων (κλπ) και εδρεύει στη γενέτειρα του συγγραφέα, στο Ψάρι Γορτυνίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.