Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ενημερωτική συνάντηση για τα κινηματογραφικά εργαστήρια

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και ώρα 12.30 μ.μ., για τα δωρεάν κινηματογραφικά σεμινάρια και εργαστήρια, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης.

Το Arcadian Screenings διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια κινηματογραφικού εγγραμματισμού με σκοπό την δημιουργία ντοκιμαντέρ και την καταγραφή μαρτυριών με χρήση οπτικοακουστικών μέσων.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΕΊΝΑΙ ΔΩΡΕΆΝ.

Το 1ο σεμινάριο θα γίνει στην Τρίπολη 30 Νοεμβρίου και 1,2 Δεκεμβρίου 2018. Θ ακολουθήσουν τρία ακόμη: Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Απρίλιο.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως τις 20 Νοεμβρίου κάνοντας κλικ στη φόρμα εδώ:: http://www.arcadianscreenings.gr/index.php/el/contact-el 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ηλικίας 15 ετών και άνω. 

Βραβείο: Επιτροπή από προσωπικότητες της πόλης θα απονείμει βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ αξίας 500 ευρώ.

Τα θέματα των ντοκιμαντέρ είναι της επιλογής των ενδιαφερομένων. Θα συγκροτηθούν ιδιαίτερα τμήματα για θέματα που αφορούν στη Μετανάστευση Αρκάδων σε Αμερική, Καναδά Αυστραλία, στην τοπική ιστορία, στην ιστορία και την εξέλιξη επιχειρήσεων που ίδρυσαν Αρκάδες, στην ιστορική διαδρομή πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, περιηγητικών και αθλητικών θεσμών και πρωτοβουλιών της περιοχής, 

Στα σεμινάρια κινηματογραφικού εγγραμματισμού διδάσκουν εκπαιδευτές εξειδικευμένοι στην επιμόρφωση για την παραγωγή ταινιών και λήψη μαρτυριών. Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται από τους: Κώστα Σπυρόπουλο, Παναγιώτη Ράππα, Άγγελο Κοβότσο, Γιώργο Ταλιάνη, 

Η εκπαιδευτική μεθοδολογία εφαρμόζεται από το εκπαιδευτικό ινστιτούτο StoryDoc και προβλέπει την διεξαγωγή 4 εργαστηρίων διάρκειας 3 ημερών έκαστο. Κάθε εργαστήριο διεξάγεται τουλάχιστον ένα μήνα μετά τη λήξη του προηγουμένου και ενδιαμέσως παρέχεται online εκπαίδευση και προσωπικές επαφές του Διευθυντή σπουδών. Θα λειτουργήσουν ειδικά τμήματα για φοιτητές του Πανεπιστημίου(1)και μαθητές /εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1 έως 2).

Στους εκπαιδευόμενους παρέχονται εκ περιτροπής μηχανές λήψεων και εξοπλισμός γυρισμάτων, software editing και αναλώσιμα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.