Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Προληπτικός έλεγχος με μέτρηση σακχάρου από την 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης

Σε δείγμα τριχοειδικού αίματος και λήψη σωματομετρικών στοιχείων. 

Η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για την πρόληψη και αγωγή υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη από τις 11 έως τις 15 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποίησε στη δομή της προληπτικό έλεγχο, ο οποίος περιελάμβανε μέτρηση σακχάρου σε δείγμα τριχοειδικού αίματος και λήψη σωματομετρικών στοιχείων. 

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση σχετικά με τη νόσο και δόθηκαν συμβουλές για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με στόχο την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη. 

Σκοπός της ενημέρωσης ήταν να τονιστεί η σημασία της πρόληψης μέσω της έγκαιρης αναγνώρισης των προδιαθεσικών παραγόντων και προειδοποιητικών κλινικών συμπτωμάτων που υποδηλώνουν την ύπαρξη σακχαρώδη διαβήτη και μέσω του προληπτικού ελέγχου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.